
Urtebakt kylling
Lær hvordan du lager en saftig herb roasted chicken med en enkel oppskrift. Perfekt for en smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 (6-punds) kyllingkappe
- 4 fedd hvitløk, knust
- 1 løk, grovhakket
- 3 laurbærblad
- 1 spiseskje hver av tørket timian, rosmarin og salvie
- 3 spiseskjeer olivenolje
- Salt og nykvernet svart pepper etter smak
- Flere kvister fersk timian, rosmarin og salvie
- 1 ½ kopper kyllingbuljong
- Kjøttnor
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader og plasser en tykk stekepanne til forvarming i ovnen.
- 2Krydre kyllingens hulrom med salt og pepper. Legg knust hvitløk, hakket løk og tørkede urter inni hulrommet. Bruk hyssing til å knytte bena sammen. Gni hele utsiden av kyllingen med et jevnt lag olivenolje. Plukk urtene av stilkene, hakk dem grovt, og strø dem jevnt over kyllingen. Plasser kyllingen i den forvarmede stekepannen og stek ved 220 grader i 45 minutter. Senk temperaturen til 175 grader og fortsett å steke i ytterligere 1 ½ time, eller til et kjøtttermometer viser 75 grader, og saften renner klart når låret stikkes. La kyllingen hvile på et fat i 15 til 20 minutter før den skjæres opp.
- 3Mens kyllingen hviler, plasserer du stekepannen på komfyren, fjerner eventuelt kyllingfett med en skje, og deglaserer pannen med kyllingkraft over middels varme. Bruk skjeen til å skrape opp alle de sprø bitene (det er der den mest konsentrerte smaken er), og la det koke opp. Fjern fra varmen og sil væsken over i en sausekanne for servering ved bordet.





