Urtebakt kylling

Urtebakt kylling

Lær hvordan du lager en saftig herb roasted chicken med en enkel oppskrift. Perfekt for en smakfull middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 (6-punds) kyllingkappe
  • 4 fedd hvitløk, knust
  • 1 løk, grovhakket
  • 3 laurbærblad
  • 1 spiseskje hver av tørket timian, rosmarin og salvie
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • Salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • Flere kvister fersk timian, rosmarin og salvie
  • 1 ½ kopper kyllingbuljong
  • Kjøttnor

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220 grader og plasser en tykk stekepanne til forvarming i ovnen.
  2. 2Krydre kyllingens hulrom med salt og pepper. Legg knust hvitløk, hakket løk og tørkede urter inni hulrommet. Bruk hyssing til å knytte bena sammen. Gni hele utsiden av kyllingen med et jevnt lag olivenolje. Plukk urtene av stilkene, hakk dem grovt, og strø dem jevnt over kyllingen. Plasser kyllingen i den forvarmede stekepannen og stek ved 220 grader i 45 minutter. Senk temperaturen til 175 grader og fortsett å steke i ytterligere 1 ½ time, eller til et kjøtttermometer viser 75 grader, og saften renner klart når låret stikkes. La kyllingen hvile på et fat i 15 til 20 minutter før den skjæres opp.
  3. 3Mens kyllingen hviler, plasserer du stekepannen på komfyren, fjerner eventuelt kyllingfett med en skje, og deglaserer pannen med kyllingkraft over middels varme. Bruk skjeen til å skrape opp alle de sprø bitene (det er der den mest konsentrerte smaken er), og la det koke opp. Fjern fra varmen og sil væsken over i en sausekanne for servering ved bordet.