Søt og sur tempeh med krydret peanøttsaus

Søt og sur tempeh med krydret peanøttsaus

Lær hvordan du lager en smakfull søt og sur tempeh med krydret peanøttsaus. En enkel og sunn hovedrett for den kresne gane.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp lett sesamolje
  • 2. 1 spiseskje ristet sesamolje
  • 3. 1/4 kopp soyasaus, helst naturlig brygget
  • 4. 1/4 kopp riseddik
  • 5. 1/4 kopp mirin
  • 6. 1 spiseskje finhakket, skrelt fersk ingefær
  • 7. 1 hvitløksfedd, knust
  • 8. 450 gram tempeh, skåret i 2,5 cm terninger
  • 9. 1 kopp usaltet peanøttsmør i naturlig stil
  • 10. 1/4 kopp rent lønnesirup eller honning
  • 11. 3 spiseskjeer soyasaus, helst naturlig brygget
  • 12. 3 spiseskjeer riseddik
  • 13. 1 spiseskje finhakket, skrelt fersk ingefær
  • 14. 2 hvitløksfedd, knust
  • 15. 1/2 teskje cayennepepper
  • 16. 1/2 til 1 kopp varmt vann
  • 17. Kokt hvit ris, til servering
  • 18. Tynne skiver av reddik, til garnityr
  • 19. Tynne skiver av vårløk, til garnityr
  • 20. Tynne skiver av koriander, til garnityr

Fremgangsmåte

  1. 11. For tempehen: I en liten bolle, visp sammen sesamolje, soyasaus, eddik, mirin, ingefær og hvitløk. I en stor stekepanne, legg tempehen i ett lag, hell marinaden over, og kok opp på høy varme. Skru ned varmen, dekk til pannen, og la det småkoke i 20 minutter. Fjern lokket, øk varmen, og kok tempehen til nesten tørr i pannen. Ta av varmen. (På dette tidspunktet kan tempehen oppbevares i kjøleskapet, godt innpakket, i opptil 1 uke.)
  2. 22. For peanøttsausen: I en blender, bland peanøttsmør, lønnesirup, soyasaus, eddik, ingefær, hvitløk og cayenne. Kjør til en jevn puré, og tilsett nok varmt vann til å lage en kremet, hellbar saus.
  3. 33. Server tempehen over hvit ris med peanøttsaus, og pynt med reddik, vårløk og koriander.