Eksotisk sopppizza

Eksotisk sopppizza

oppskrift på en eksotisk sopp-pizza med unike smaker og sprø bunn. perfekt for en smakfull middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 12-tommers ferdigstekt pizzabunn
  • 2. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 3. 4 til 5 fedd hvitløk, finhakket
  • 4. 3 sjalottløk eller mild løk, tynne skiver eller finhakket
  • 5. 450 gram assorterte eksotiske sopp, skivet eller hakket (hvis du bruker shiitakesopp, fjern de uspiselige stilkene)
  • 6. 1/4 kopp tørr rødvin (valgfritt)
  • 7. 30 gram gorgonzolost, smuldret
  • 8. 225 gram fontinasost, revet eller tynne skiver (dette er lettere å gjøre hvis osten er kald)
  • 9. Salt og nykvernet svart pepper, etter smak
  • 10. Pizzastein eller pizzapan

Fremgangsmåte

  1. 11. Sett pizzasteinen i ovnen og varm den opp til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit). Mens steinen varmes, pensle jevnt med olivenolje over skallet og stek i 5 til 7 minutter, eller til oljen bobler. (Hvis du bruker tynnbunnspizza, kan du utelate forbakstingen av pizzabunnen.)
  2. 22. Mens skallet stekes, begynner du å koke soppen. Varm opp en sautér- eller stekepanne på høy varme, tilsett oljen, hvitløk og sjalottløk, og sautér raskt i omtrent 30 sekunder. La ikke hvitløk- og sjalottløkblandingen brenne.
  3. 33. Tilsett soppen i den varme pannen, og sautér raskt til det meste av soppsaften har fordampet (3 til 5 minutter). Tilsett deretter vinen. Fortsett å sautere til vinen er helt fordampet og soppen har fått en mørkere brunfarge, omtrent 2 til 3 minutter. Fjern soppen fra varmen.
  4. 44. Ta skallet ut av ovnen (la steinen bli i ovnen for å holde den varm) og la det avkjøle litt. Fordel gorgonzolosten jevnt over den varme bunnen slik at den smelter litt. Du kan dyppe fingrene i olivenolje for å fordele gorgonzolaen. Fordel soppen jevnt over bunnen. Tilsett fontina-osten, og fordel den så jevnt som mulig. Krydre med salt og nykvernet svart pepper.
  5. 55. Plasser pizzaen på den varme steinen i ovnen og stek i 12 til 15 minutter, eller til osten er lett brunet og boblende. La den avkjøle litt, og skjær i små rektangler til hors d'oeuvres eller i pai-formede stykker til forrett eller hovedrett. Server varm eller romtemperert.
  6. 66. Denne oppskriften kan justeres etter personlig smak, for eksempel ved å tilsette tørket rød chili eller bruke andre oster; men du bør ikke utelate gorgonzolaen. Den kan serveres med champagne som hors d'oeuvre,