
Eksotisk sopppizza
oppskrift på en eksotisk sopp-pizza med unike smaker og sprø bunn. perfekt for en smakfull middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Sett pizzasteinen i ovnen og varm den opp til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit). Mens steinen varmes, pensle jevnt med olivenolje over skallet og stek i 5 til 7 minutter, eller til oljen bobler. (Hvis du bruker tynnbunnspizza, kan du utelate forbakstingen av pizzabunnen.)
- 22. Mens skallet stekes, begynner du å koke soppen. Varm opp en sautér- eller stekepanne på høy varme, tilsett oljen, hvitløk og sjalottløk, og sautér raskt i omtrent 30 sekunder. La ikke hvitløk- og sjalottløkblandingen brenne.
- 33. Tilsett soppen i den varme pannen, og sautér raskt til det meste av soppsaften har fordampet (3 til 5 minutter). Tilsett deretter vinen. Fortsett å sautere til vinen er helt fordampet og soppen har fått en mørkere brunfarge, omtrent 2 til 3 minutter. Fjern soppen fra varmen.
- 44. Ta skallet ut av ovnen (la steinen bli i ovnen for å holde den varm) og la det avkjøle litt. Fordel gorgonzolosten jevnt over den varme bunnen slik at den smelter litt. Du kan dyppe fingrene i olivenolje for å fordele gorgonzolaen. Fordel soppen jevnt over bunnen. Tilsett fontina-osten, og fordel den så jevnt som mulig. Krydre med salt og nykvernet svart pepper.
- 55. Plasser pizzaen på den varme steinen i ovnen og stek i 12 til 15 minutter, eller til osten er lett brunet og boblende. La den avkjøle litt, og skjær i små rektangler til hors d'oeuvres eller i pai-formede stykker til forrett eller hovedrett. Server varm eller romtemperert.
- 66. Denne oppskriften kan justeres etter personlig smak, for eksempel ved å tilsette tørket rød chili eller bruke andre oster; men du bør ikke utelate gorgonzolaen. Den kan serveres med champagne som hors d'oeuvre,