
Blomkålbunnpizza
lær hvordan du lager en deilig og sunn blomkålbunnspizza hjemme. enkel oppskrift på cauliflower crust pizza for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 middels blomkålhode, delt i små buketter
- 1/4 kopp revet Parmesan
- 1 teskje italiensk krydderblanding
- 1/4 teskje kosher salt
- 1 stort egg
- 2 kopper ferskrevet mozzarella
- 1/4 kopp spicy pizzasaus, oppskrift følger
- Friske basilikumblader, til pynt
- 4 kopper babygrønt
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 spiseskje balsamicoeddik
- Kosher salt og nykvernet svart pepper
- Parmesanflak, til topping
- 1 til 2 spiseskjeer olivenolje
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 1 middels løk, finhakket
- 1/2 kopp kyllingkraft
- Tre bokser á 425 gram knuste tomater
- 1 spiseskje brunt sukker
- 1 teskje rød pepperflak
- Kosher salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1For pizzaen: Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Legg et stekebrett med høye kanter med bakepapir.
- 2Kjør blomkålbuketter i en food processor til en fin, snøaktig pulver (du skal ha omtrent 2 1/2 kopper). Overfør den moste blomkålen til en mikrosikker bolle og dekk til. Mikrobølgeovn til den er myk, 4 til 6 minutter. Overfør til et rent, tørt kjøkkenhåndkle og la det avkjøle.
- 3Når den er avkjølt nok til å håndtere, pakk blomkålen inn i håndkleet og vri ut så mye fuktighet som mulig, eventuelt over på et annet håndkle. I en stor bolle, rør sammen blomkålen, Parmesan, italienske krydder, salt, egg og 1 kopp mozzarella til det er godt blandet. Overfør til det forberedte stekebrettet og trykk ut til en 25 cm rund pizza. Stek til den er gyllen, 10 til 15 minutter.
- 4Ta bunnen ut av ovnen og ha på den Spicy Pizza-sausen og resten av mozzarellaen. Stek til osten er smeltet og boblende, ytterligere 10 minutter. Pynt med ferske basilikumblader rett før servering.
- 5For salaten: I mellomtiden, legg grønnsakene i en stor bolle. Visp sammen olivenolje, balsamico, salt og pepper i en målekopp. Hell over grønnsakene og vend forsiktig. Topp med Parmesan-flak.
- 6Varm opp en panne på middels høy varme til den er varm. Tilsett en spiseskje olivenolje, ha i hvitløk og hakket løk og rør om. Kok til løken er myk, 4 til 5 minutter. Tilsett kyllingkraften, og visp for å løsne opp i bunnen av pannen. Kok til væsken har redusert til halvparten. Tilsett knuste tomater og rør godt. Tilsett brunt sukker, rød pepperflak, salt og pepper etter smak, og r