Gong Bao Haddock Goujons

Gong Bao Haddock Goujons

Lær hvordan du lager deilige gong bao haddock goujons med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull forrett eller lunsj. Rask og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. En liten vårløk (grønn), finhakket
  • 1 spiseskje Shaohsing-risvin eller tørr sherry
  • 1 spiseskje ferskt revet ingefær
  • 340 gram torskefilet, skåret i strimler
  • 2 spiseskjeer sitronsaft
  • 2 spiseskjeer hoisinsaus
  • 1 spiseskje mørk soyasaus
  • 1 teskje knuste tørkede chiliflak
  • 1 spiseskje maisstivelse, blandet med 2 spiseskjeer kaldt vann
  • Sukkersukker (superfint), etter behov
  • 1 spiseskje knuste tørkede chili
  • 1 teskje havsalt
  • 1 teskje nykvernet hvit pepper
  • 115 gram (1/2 kopp) tørr brødsmuler
  • 115 gram (1/2 kopp) hvetemel
  • 2 egg, pisket
  • Peanøttolje, til steking
  • Ristede søtpotetchips med chili, oppskrift følger
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1/2 teskje havsalt
  • 1 teskje knuste tørkede chiliflak eller malt røkt paprika
  • Nykvernet svart pepper
  • 340 gram søtpoteter, skrelt og skåret i chips (ca. 2 søtpoteter)

Fremgangsmåte

  1. 1For marinaden: I en grunn skål, bland sammen løk, risvin og ingefær. Tilsett fisken og mariner i 20 minutter, dekket, i kjøleskapet.
  2. 2For sausen: I en liten panne, varm opp sitronsaft, hoisinsaus, soyasaus og chiliflak, og jevn sausen med maisstivelse og vannblandingen, om nødvendig. Sett til side. Kok's notat: Hvis sausen er litt skarp, kan du tilsette en klype sukker.
  3. 3For brødsmulene: Bland de knuste chiliene, salt og hvit pepper i en bolle. Tilsett brødsmulene, og hell dem deretter over på en tallerken eller et fat. Sett til side.
  4. 4For paneringen: Ta fisken ut av marinaden og dypp stripsene i melet, rist av overflødig mel, deretter i eggene, og til slutt i den krydrede brødsmuleblandingen. Varm opp en wok på høy varme og fyll den til en kvart med peanøttolje. Varm oljen til 175°C (350°F). Test temperaturen ved å slippe inn en brødterning i oljen og se om den blir gylden innen 15 sekunder. Dypp de panerte filetene i oljen og friter til de er gyldengule. Ta dem opp med en hullsleiv og la dem renne av på et tørkepapir. Server umiddelbart med sausen og ovnsbakte søtpotetchips med chili, oppskrift følger.
  5. 5Forvarm en ovn til 175°C (350°F). Legg olivenolje, havsalt, knuste tørkede chiliflak og svart pepper i en stekeform. Tilsett søtpotetbåtene og vend dem i den krydrede oljen. Stek i ovnen i 20 til 30 minutter, avhengig av tykkelsen på chipsene. Server umiddelbart.