
Kåldolmer
oppskrift på kålruletter, en tradisjonell og velsmakende rett med kål og kjøtt. perfekt for familiehygge og hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 pund ris
- 1 hode fersk kål, ca. 3 pund
- 1 liten løk, finhakket
- 1 teskje olje
- 1 teskje grønnsaksbuljong
- 1/2 pund kjøttdeig av svin
- Salt
- Pepper
- 2 gulrøtter, hakket
- 2 stilker selleri, hakket
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Damp ris og hodekål separat. Sett den dampede risen til side. Skrell av kålbladene for å få individuelle blader.
- 3Tilsett hakket løk, olje, buljong og den dampede risen i kjøttdeigen av svin. Bland godt sammen. Krydre med salt og pepper. Rull kjøttdeigen til golfballstore kuler. Pakk hver kjøttkule inn i et kålblad.
- 4Ha gulrøtter og selleri i en ildfast form (grønnsakene hindrer at kålen brenner seg fast i bunnen av formen, og gir også en god aroma til rullene) og legg kålrullene oppå.
- 5Sett formen i ovnen og stek i ca. 1 ½ time. Sjekk at de er gjennomkokte før du tar dem ut av ovnen.