
Tamales
Lær hvordan du lager tradisjonelle tamales med vår enkle oppskrift. Perfekt for fest eller hverdagsmiddag. Enkel steg-for-steg guide.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- 8 unser fett (svinefett)
- 2 kopper masa harina
- 2 teskjeer bakepulver
- 1 ½ teskje salt
- 2 kopper hjemmelaget kyllingbuljong, varm
- 16 store, hele tørre maisblader
- Ristet Poblano- og Oaxaca-ostefyll eller Guajillo-kyllingfyll, oppskrifter følger
- 2 poblano-chili
- Salt
- 1 kopp revet Oaxaca-ost eller annen smeltende ost som mozzarella
- 2 pund kyllingbryst med bein
- 7 hvitløksfedd
- 2 hvite løk, én delt i to, én delt i fire
- 2 laurbærblader
- 12 guajillo-chili, uten stilk, frø og årringer
- ½ teskje hele spisskummenfrø
- 4 hele nellikspiker
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- Salt
- Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Legg talg i en bolle til en blender og pisk på middels hastighet til det er lyst og luftig, ca. 5 minutter. Tilsett masa harina og pisk i ytterligere 2 minutter. Tilsett bakepulver og salt, og fortsett å piske til det er godt blandet, ca. 5 minutter. Tilsett buljongen og fortsett å piske til masaen er myk og luftig (masaen skal løsne lett fra bollen). Sett til side, dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle og la hvile i ca. 10 minutter, eller til den er klar til bruk.
- 2Legg maisbladene i en stor kjele, dekk med vann og kok opp. La småkoke, uten lokk, til de er myke, ca. 8 minutter. Sil av vannet.
- 3For å fylle tamalene: Hold en åpen, myknet maisblad i den ene hånden, og smør ca. 2 spiseskjeer av deigen på bladet, begynner 1 tomme fra den bredere toppen og avslutter minst 1 1/2 tomme fra den smalere bunnen, og la det være en 1 1/2-tommers kant på hver side. Strø ca. 1 spiseskje fyll nedover midten av hver tamal. Brett sidene av bladet opp og over fyllet, og stikk endene under. Fortsett med resten av deigen.
- 4Legg de foldede tamalene i damperkurven i en stor kjele. Tilsett nok vann til å dekke bunnen av kjelen med flere inches, men ikke så mye at det berører tamalene. Kok opp, dekk med et kjøkkenhåndkle og lokk, og damp på middels-lav varme i 1 time, tilsett mer vann i kjelen etter behov; la ikke kjelen koke tørt. Åpne en tamal og sjekk om den er ferdig; den skal være fast og løsne fra bladet uten å feste seg. Hvis den fortsatt er klissete, fortsett å dampe til den er ferdig, opptil ytterligere 15 minutter.
- 5Røyklegg poblanosa direkte over en gassflamme på kom