Bruschetta

Bruschetta

Lær hvordan du lager perfekt bruschetta med vår enkle oppskrift. En klassisk forrett som passer til alle anledninger. Rask å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 store, modne tomater, frøet og hakket
  • 1/2 stor rød løk, kuttet i 1/4-tommers terninger
  • 1 agurk, skrelt, frøet og kuttet i 1/4-tommers terninger
  • 1 kopp ferske basilikumblader, revet
  • Grovt salt
  • Nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje, pluss litt mer til pensling
  • 1 spiseskje rødvinseddik
  • 1 baguette
  • 2 til 3 hvitløksfedd, skrelt, til å gni inn med

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle, bland tomater, løk, agurk og basilikum, krydre lett med salt og pepper. Tilsett olivenolje og eddik, og vend godt sammen. La stå i romtemperatur i minst 1 time og opptil 3 timer.
  2. 2Varm opp grillelement eller grillpanne. Skjær brødet diagonalt i skiver på ca. 1/2 tomme tykkelse. Pensle begge sider lett med olivenolje; grill eller stek under grillen på begge sider til det er lett ristet.
  3. 3Gni det varme brødet lett med hvitløksfedd på én side. Strø over salt og pepper, og topp med tomatblanding. La det stå noen minutter slik at saftene trekker inn i brødet før servering.