
Ølbraiserte Sichuan-kyllingvinger
Lær hvordan du lager smakfulle beer braised szechuan chicken wings. En krydret og saftig oppskrift perfekt for middagen eller festbordet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. I en stor, tykkbunnet gryte eller en hollandsk ovn, bland sammen vingene, soyasaus, sukker, hvitløk, ingefær, femkrydder, Szechuan-pepperkorn, tørkede chili, vårløkgrønnsaker (sett til side de skivede hvite for garnityr) og stjerneanis. Bland alle ingrediensene godt sammen. Du kan la vingene marinere over natten for en dypere smak, hvis du ønsker det.
- 22. Tilsett riseddik og øl i gryten. Kok opp over høy varme, og skru deretter ned til en jevn småkoking. La vingene småkoke, uten lokk, til de er møre, ca. 1 time. Ta vingene ut av gryten og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett, og avkjøl i kjøleskapet til de er kalde.
- 33. Reduser kraften over middels varme til den har en konsistens som kan dekke baksiden av en skje i et tynt lag. Sil væsken gjennom en finmasket sil, og kast eventuelle faste stoffer. Rør inn smør i glasuren. Smak til med krydder.
- 44. Forvarm frityroljen i en stor gryte til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 55. Tørk de kalde kyllingvingene godt, og vend dem deretter i maisstivelsesblandingen, og rist av overflødig mel.
- 66. Frityrsteg vingene i små porsjoner, og pass på å ikke overfylle gryten, til de er mørkebrune og sprø, ca. 3 minutter. La vingene renne av i et dørslag eller på kjøkkenpapir, og ha dem over i en stor bolle. Tilsett den krydrede ølglazuren og vend godt slik at de blir jevnt dekket. Server vingene varme, garnert med de skivede hvite vårløkene.