
Svinekjøtt av bog, ofte kalt "pork butt" på engelsk.
Lær hvordan du lager en saftig pork butt med denne enkle oppskriften. Perfekt for helgen eller spesielt selskap. Enkel å følge og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 255 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 familie-størrelse svinebog
- 2 spiseskjeer salt
- 2 spiseskjeer granulert hvitløk eller hvitløkspulver
- 1 spiseskje nykvernet svart pepper
- MOGridder's tørre rub barbecue-krydder, oppskrift følger
- MOGridder's barbecue-saus, til servering, oppskrift følger
- 2 ½ spiseskjeer paprika
- 2 spiseskjeer kosher-salt
- 2 spiseskjeer granulert sukker
- 1 spiseskje chilipulver
- 1 spiseskje løkpulver
- 1 spiseskje nykvernet pepper
- 1 spiseskje rått eller granulert brunt sukker
- 1 teskje tørket oregano
- 1 teskje tørket timian
- ½ kopp granulert sukker
- 2 til 3 teskjeer nykvernet svart pepper
- 2 teskjeer kosher-salt
- 1 teskje granulert hvitløk eller hvitløkspulver
- 1 teskje tørket oregano
- ½ teskje tørket timian
- ½ kopp hvit eddik
- 1 kopp ketchup
- 1 kopp melasse
- ¾ kopp sennep, ferdiglaget
- 1 teskje cayennepepper, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Krydre svineknoken i denne rekkefølgen: salt, granulat hvitløk, svart pepper og MOGridder's Dry Rub Barbecue Seasoning.
- 2Røyk svinekjøttet i en røyker ved 220 grader Fahrenheit til det er mørt nok til å deles med gaffel, omtrent 10 ½ timer.
- 3Ta det ut av røyken og hakk kjøttet. Server med MOGridder's Barbecue Sauce.
- 4Denne oppskriften er levert av en profesjonell kokk eller restaurant og kan ha blitt nedskalert fra en storoppskrift. Kokkene ved Food Network Kitchens har ikke testet denne oppskriften, i de angitte proporsjonene, og kan derfor ikke gi noen garanti for resultatet.
- 5Bland sammen paprika, salt, granulat sukker, chilipulver, løkpulver, malt pepper, rå sukker, oregano og timian i en liten bolle. Oppbevar i en glasskrukke med lufttett lokk.
- 6Bland sukker, svart pepper, salt, granulat hvitløk, oregano og timian i en middels, ikke-reaktiv kjele over middels varme. Rør inn nok eddik til å lage en løs pasta.
- 7I en bolle, bland ketchup, melasse, sennep og cayenne. Rør det inn i pasten. Kok opp under konstant omrøring. Reduser varmen og la det småkoke til det er tykt, omtrent 20 minutter.