Svinekjøtt av bog, ofte kalt "pork butt" på engelsk.

Svinekjøtt av bog, ofte kalt "pork butt" på engelsk.

Lær hvordan du lager en saftig pork butt med denne enkle oppskriften. Perfekt for helgen eller spesielt selskap. Enkel å følge og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 255 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 familie-størrelse svinebog
  • 2 spiseskjeer salt
  • 2 spiseskjeer granulert hvitløk eller hvitløkspulver
  • 1 spiseskje nykvernet svart pepper
  • MOGridder's tørre rub barbecue-krydder, oppskrift følger
  • MOGridder's barbecue-saus, til servering, oppskrift følger
  • 2 ½ spiseskjeer paprika
  • 2 spiseskjeer kosher-salt
  • 2 spiseskjeer granulert sukker
  • 1 spiseskje chilipulver
  • 1 spiseskje løkpulver
  • 1 spiseskje nykvernet pepper
  • 1 spiseskje rått eller granulert brunt sukker
  • 1 teskje tørket oregano
  • 1 teskje tørket timian
  • ½ kopp granulert sukker
  • 2 til 3 teskjeer nykvernet svart pepper
  • 2 teskjeer kosher-salt
  • 1 teskje granulert hvitløk eller hvitløkspulver
  • 1 teskje tørket oregano
  • ½ teskje tørket timian
  • ½ kopp hvit eddik
  • 1 kopp ketchup
  • 1 kopp melasse
  • ¾ kopp sennep, ferdiglaget
  • 1 teskje cayennepepper, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Krydre svineknoken i denne rekkefølgen: salt, granulat hvitløk, svart pepper og MOGridder's Dry Rub Barbecue Seasoning.
  2. 2Røyk svinekjøttet i en røyker ved 220 grader Fahrenheit til det er mørt nok til å deles med gaffel, omtrent 10 ½ timer.
  3. 3Ta det ut av røyken og hakk kjøttet. Server med MOGridder's Barbecue Sauce.
  4. 4Denne oppskriften er levert av en profesjonell kokk eller restaurant og kan ha blitt nedskalert fra en storoppskrift. Kokkene ved Food Network Kitchens har ikke testet denne oppskriften, i de angitte proporsjonene, og kan derfor ikke gi noen garanti for resultatet.
  5. 5Bland sammen paprika, salt, granulat sukker, chilipulver, løkpulver, malt pepper, rå sukker, oregano og timian i en liten bolle. Oppbevar i en glasskrukke med lufttett lokk.
  6. 6Bland sukker, svart pepper, salt, granulat hvitløk, oregano og timian i en middels, ikke-reaktiv kjele over middels varme. Rør inn nok eddik til å lage en løs pasta.
  7. 7I en bolle, bland ketchup, melasse, sennep og cayenne. Rør det inn i pasten. Kok opp under konstant omrøring. Reduser varmen og la det småkoke til det er tykt, omtrent 20 minutter.