Hello Fresh Mobile Banner
Indrefilet av storfe i butterdeig med Madeira-saus

Indrefilet av storfe i butterdeig med Madeira-saus

Lær hvordan du lager en smakfull fillet av storfekjøtt innbakt i butterdeig med smakfull madeira-saus. Perfekt for en spesiell anledning eller helgemiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 6 tournedos, 6 ounces hver (biffsteker, 3,8 cm tykke)
  • 6 spiseskjeer usaltet smør
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 1 pund sopp, finhakket
  • 4 spiseskjeer kremfløte
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 2 pund butterdeig
  • 1 egg med 1 spiseskje vann, lett pisket, til pensling
  • Madeirasaus, oppskrift følger
  • Vosskress, til pynt
  • 1 kopp Madeira
  • 2 spiseskjeer finhakket sjalottløk
  • 1 teskje finhakket timian
  • 1 kopp kalvefond
  • 2 spiseskjeer smør
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor stekepanne, over høy varme, sautér tournedos i 3 spiseskjeer smør i 30 sekunder på hver side. Sett til side for å avkjøle helt.
  2. 2I samme stekepanne, med de resterende 3 spiseskjeene smør, kok sjalottløk og sopp til alt væske har fordampet. Tilsett fløte, salt og pepper. Reduser over moderat varme til en tykk puré. Avkjøl.
  3. 3Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit.
  4. 4Del deigen i 6 like deler. På et lett melet bord, kjevle ut hver del til en rektangel på omtrent 15 x 30 cm og 0,5 cm tykk. Plasser hvert tournedos på den ene siden av et deigstykke, med nok plass til å brette over.
  5. 5Topp hvert tournedos med sopppuré. Pensle kantene av deigen med eggeplomme, og brett den over for å dekke kjøttet, og form den etter konturene av kjøttet. Klipp bort overflødig deig og pynt etter ønske.
  6. 6Pensle toppen av deigen med eggeplomme.
  7. 7Stek tournedos i 15 til 20 minutter, eller til deigen er gyllenbrun.
  8. 8Anrett hvert tournedos på en oppvarmet tallerken og pynt med vannkress. Hell Madeira-sausen rundt tournedos.
  9. 9I en kjele, kok opp Madeira, sjalottløk og timian. Reduser til en lett kokende saus og kok til det bare er igjen 1/3 kopp. Tilsett kraften; fortsett å redusere over middels varme til sausen er litt tykkere. Visp inn smøret. Krydre med salt og pepper etter smak.
  10. 10Gir: Omtrent 1 kopp