
Indrefilet av storfe i butterdeig med Madeira-saus
Lær hvordan du lager en smakfull fillet av storfekjøtt innbakt i butterdeig med smakfull madeira-saus. Perfekt for en spesiell anledning eller helgemiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 tournedos, 6 ounces hver (biffsteker, 3,8 cm tykke)
- 6 spiseskjeer usaltet smør
- 2 sjalottløk, finhakket
- 1 pund sopp, finhakket
- 4 spiseskjeer kremfløte
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 pund butterdeig
- 1 egg med 1 spiseskje vann, lett pisket, til pensling
- Madeirasaus, oppskrift følger
- Vosskress, til pynt
- 1 kopp Madeira
- 2 spiseskjeer finhakket sjalottløk
- 1 teskje finhakket timian
- 1 kopp kalvefond
- 2 spiseskjeer smør
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- 1I en stor stekepanne, over høy varme, sautér tournedos i 3 spiseskjeer smør i 30 sekunder på hver side. Sett til side for å avkjøle helt.
- 2I samme stekepanne, med de resterende 3 spiseskjeene smør, kok sjalottløk og sopp til alt væske har fordampet. Tilsett fløte, salt og pepper. Reduser over moderat varme til en tykk puré. Avkjøl.
- 3Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit.
- 4Del deigen i 6 like deler. På et lett melet bord, kjevle ut hver del til en rektangel på omtrent 15 x 30 cm og 0,5 cm tykk. Plasser hvert tournedos på den ene siden av et deigstykke, med nok plass til å brette over.
- 5Topp hvert tournedos med sopppuré. Pensle kantene av deigen med eggeplomme, og brett den over for å dekke kjøttet, og form den etter konturene av kjøttet. Klipp bort overflødig deig og pynt etter ønske.
- 6Pensle toppen av deigen med eggeplomme.
- 7Stek tournedos i 15 til 20 minutter, eller til deigen er gyllenbrun.
- 8Anrett hvert tournedos på en oppvarmet tallerken og pynt med vannkress. Hell Madeira-sausen rundt tournedos.
- 9I en kjele, kok opp Madeira, sjalottløk og timian. Reduser til en lett kokende saus og kok til det bare er igjen 1/3 kopp. Tilsett kraften; fortsett å redusere over middels varme til sausen er litt tykkere. Visp inn smøret. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 10Gir: Omtrent 1 kopp