Glutenfrie dekorative shortbread-kaker med glasur

Glutenfrie dekorative shortbread-kaker med glasur

Lær hvordan du lager deilige glutenfrie dekorative shortbread-kaker med frosting. Perfekt for festlige anledninger og glutenfri kosthold.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 24
bakverk

Ingredienser

  • 1. 3 kopper (435 gram) hvitt ris-mel
  • 2. 1 ½ kopper (187 gram) tapiokamel
  • 3. ¾ kopp (123 gram) potetstivelse
  • 4. 1 spiseskje (8 gram) xanthan gum
  • 5. 1 ½ teskjeer (5 gram) salt
  • 6. 1 kopp (2 staver) usaltet smør
  • 7. ⅓ kopp granulert sukker
  • 8. ⅓ kopp lettbrunt sukker, pakket
  • 9. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 10. ¼ kopp skåldede mandelmel
  • 11. 1 teskje salt
  • 12. ½ kopp melis
  • 13. 3 spiseskjeer kremfløte
  • 14. Strøssel til dekorasjon

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: Pergamentpapir
  2. 22. For glutenfritt melblanding: I en stor bolle, visp sammen risemel, tapiokamel, potetstivelse, xanthan gum og salt.
  3. 33. For kokiene: I bolen til en kjøkkenmaskin utstyrt med flatpisker, pisk sammen smør, sukker, brunt sukker og vanilje på middels høy hastighet til det er lyst og glatt.
  4. 44. I mellomtiden, i en liten bolle, bland mandelmel og salt med 2 kopper glutenfritt melblanding. Tilsett dette i smørblandingen og pisk på lav hastighet til det akkurat er blandet. Del deigen i to og klem hver del ut til flate sirkler; pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet til den er litt fastere, minst 20 minutter.
  5. 55. Forvarm ovnen til 175 °C (350 °F) og dekk to bakeplater med pergamentpapir. Arbeid med én deigskive om gangen, på en overflate strødd med litt glutenfritt mel, kjevle ut deigen til ca. 0,5 cm tykkelse. Bruk kokiekuttere til å stikke ut kokier og legg dem på de forberedte bakeplatene; sett i kjøleskapet til de er faste, ca. 15 minutter. Stek til kantene er gylne, ca. 10 minutter. La dem avkjøle helt på en avkjølingsrist. Gjenta med den resterende deigen.
  6. 66. For glasuren: Sett en avkjølingsrist over en bakeplate dekket med pergamentpapir. I en liten bolle, visp sammen melis og krem til glatt konsistens. Dypp de avkjølte kokiene i glasuren, la overflødig renne av, og plasser dem på den forberedte avkjølingsristen. Pynt med strøssel.