
Glutenfrie dekorative shortbread-kaker med glasur
Lær hvordan du lager deilige glutenfrie dekorative shortbread-kaker med frosting. Perfekt for festlige anledninger og glutenfri kosthold.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 24
bakverk
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: Pergamentpapir
- 22. For glutenfritt melblanding: I en stor bolle, visp sammen risemel, tapiokamel, potetstivelse, xanthan gum og salt.
- 33. For kokiene: I bolen til en kjøkkenmaskin utstyrt med flatpisker, pisk sammen smør, sukker, brunt sukker og vanilje på middels høy hastighet til det er lyst og glatt.
- 44. I mellomtiden, i en liten bolle, bland mandelmel og salt med 2 kopper glutenfritt melblanding. Tilsett dette i smørblandingen og pisk på lav hastighet til det akkurat er blandet. Del deigen i to og klem hver del ut til flate sirkler; pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet til den er litt fastere, minst 20 minutter.
- 55. Forvarm ovnen til 175 °C (350 °F) og dekk to bakeplater med pergamentpapir. Arbeid med én deigskive om gangen, på en overflate strødd med litt glutenfritt mel, kjevle ut deigen til ca. 0,5 cm tykkelse. Bruk kokiekuttere til å stikke ut kokier og legg dem på de forberedte bakeplatene; sett i kjøleskapet til de er faste, ca. 15 minutter. Stek til kantene er gylne, ca. 10 minutter. La dem avkjøle helt på en avkjølingsrist. Gjenta med den resterende deigen.
- 66. For glasuren: Sett en avkjølingsrist over en bakeplate dekket med pergamentpapir. I en liten bolle, visp sammen melis og krem til glatt konsistens. Dypp de avkjølte kokiene i glasuren, la overflødig renne av, og plasser dem på den forberedte avkjølingsristen. Pynt med strøssel.