Ostefondue

Ostefondue

lær hvordan du lager en deilig cheese fondue med vår enkle oppskrift. perfekt for sosiale sammenkomster og koselige kvelder.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 fedd hvitløk, skrelt og delt i to
  • 2. 225 gram gruyèreost, i terninger
  • 3. 3 kopper hvitvin
  • 4. spiseskjeer mel eller maisstivelse
  • 5. 1 spiseskje sitronsaft
  • 6. Fersk revet muskatnøtt
  • 7. 450 gram emmental, i terninger
  • 8. 2 baguetter

Fremgangsmåte

  1. 11. Gni en veldig tung sausapan med hvitløksfeddet. Varm opp vinen til den småkoker. Rør inn sitronsaft. I en stor bolle, vend inn terninger av ost med mel for å dekke dem. Tilsett osten gradvis, en håndfull om gangen, i vinen og rør med en tresleiv til den er smeltet. Krydre med muskatnøtt. Server med terninger av fransk brød og skiver av epler.