
Ostefondue
lær hvordan du lager en deilig cheese fondue med vår enkle oppskrift. perfekt for sosiale sammenkomster og koselige kvelder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 fedd hvitløk, skrelt og delt i to
- 2. 225 gram gruyèreost, i terninger
- 3. 3 kopper hvitvin
- 4. spiseskjeer mel eller maisstivelse
- 5. 1 spiseskje sitronsaft
- 6. Fersk revet muskatnøtt
- 7. 450 gram emmental, i terninger
- 8. 2 baguetter
Fremgangsmåte
- 11. Gni en veldig tung sausapan med hvitløksfeddet. Varm opp vinen til den småkoker. Rør inn sitronsaft. I en stor bolle, vend inn terninger av ost med mel for å dekke dem. Tilsett osten gradvis, en håndfull om gangen, i vinen og rør med en tresleiv til den er smeltet. Krydre med muskatnøtt. Server med terninger av fransk brød og skiver av epler.