Røstet chili- og limekylling

Røstet chili- og limekylling

en smakfull oppskrift på ovnsbakt kylling marinert med chili og lime, perfekt for sommermiddager eller hverdagsmiddager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1. 1 (5 pounds) kylling
  • 2. 5 mellomstore serrano-chili, frø fjernet og finhakket
  • 3. 5 mellomstore hvitløksfedd, finhakket
  • 4. 2 spiseskjeer ferskpresset limesaft
  • 5. 5 teskjeer kosher-salt
  • 6. 1 spiseskje ferskrevet limeskall
  • 7. 1 spiseskje vegetabilsk olje

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit) og sett inn en rist midt i ovnen. Tørk kyllingen godt med papirhåndklær. Fjern nakke og eventuelle innmat fra hulrommene og kast dette.
  2. 22. For å spatchcocke, bruk en skarp fjærklype eller kjøkkensaks til å kutte langs ryggraden; fjern og kast den. Legg kyllingen med brystet opp, og trykk ned for å flate den ut slik at den ligger helt flatt.
  3. 33. Bland de resterende ingrediensene i en liten bolle og rør til det er jevnt blandet. Krydre og juster smaken etter ønske. Løsne skinnet fra brystet og lårene på kyllingen, og bruk rene hender til å spre halvparten av blandingen under skinnet. Gni resten av blandingen godt inn på utsiden av kyllingen. Sett til side mens ovnen varmes opp, minst 20 minutter.
  4. 44. Legg kyllingen i en stekepanne eller ildfast form med rist, og stek til en umiddelbar termometer som settes inn i låret viser 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit), ca. 50–60 minutter; la den hvile i minst 10 minutter før utbening. Server med stekesjyen.