Grillet BBQ-pizza

Grillet BBQ-pizza

Lær hvordan du lager en deilig grilled bbq pizza hjemme. Enkel oppskrift med smakfulle ingredienser, perfekt for sommergrilling og sosiale sammenkomster.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 6 ss olivenolje, delt
  • 1 middels stor løk, skivet i 1/4-tommers tykkelse
  • 1 middels stor grønn paprika, renset og skivet i 1/2-tommers strimler
  • 2 middels store hvitløksfedd, knust
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • Ferdigkjøpt pizzadeig, delt i 4 deler
  • Mel til utbaking
  • 1/4 kopp BBQ-saus (anbefalt: Neely's BBQ-saus, oppskrift følger)
  • 2 kopper kokt pulled pork, valgfritt
  • 225 gram revet mozzarella
  • 1/4 kopp revet Parmesan
  • 2 kopper ketchup
  • 1 kopp vann
  • 1/2 kopp eplesidereddik
  • 5 ss lyst brunt sukker
  • 5 ss sukker
  • 1/2 ss nykvernet svart pepper
  • 1/2 ss løkpulver
  • 1/2 ss tørket sennep
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss Worcestershire-saus

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Plasser en stor stekepanne med 2 spiseskjeer olje over middels varme. Tilsett løk, paprika, hvitløk, og salt og pepper etter smak. Stek til grønnsakene er myke, ca. 2 til 3 minutter.
  3. 3Forvarm grillen til middels høy varme.
  4. 4På en melet overflate, kjevle ut hver deigbit til en 15 cm stor sirkel. Pensle begge sider av deigen med olje og legg den direkte på grillen. Lukk grilllokket i 1 til 2 minutter, snu deretter og stek den andre siden. Ta den av grillen.
  5. 5Pens hver pizza jevnt med BBQ-saus. Legg på stekte grønnsaker og svinekjøtt. Strø over mozzarella og Parmesanost, og legg den tilbake på grillen. Lukk lokket i 2 til 3 minutter eller til osten smelter.
  6. 6I en middels stor kjele, bland alle ingrediensene. Kok opp, reduser varmen og la det småkoke. Kok uten lokk, rør jevnlig, i 1 time og 15 minutter.