
Grillet BBQ-pizza
Lær hvordan du lager en deilig grilled bbq pizza hjemme. Enkel oppskrift med smakfulle ingredienser, perfekt for sommergrilling og sosiale sammenkomster.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 6 ss olivenolje, delt
- 1 middels stor løk, skivet i 1/4-tommers tykkelse
- 1 middels stor grønn paprika, renset og skivet i 1/2-tommers strimler
- 2 middels store hvitløksfedd, knust
- Salt og nykvernet svart pepper
- Ferdigkjøpt pizzadeig, delt i 4 deler
- Mel til utbaking
- 1/4 kopp BBQ-saus (anbefalt: Neely's BBQ-saus, oppskrift følger)
- 2 kopper kokt pulled pork, valgfritt
- 225 gram revet mozzarella
- 1/4 kopp revet Parmesan
- 2 kopper ketchup
- 1 kopp vann
- 1/2 kopp eplesidereddik
- 5 ss lyst brunt sukker
- 5 ss sukker
- 1/2 ss nykvernet svart pepper
- 1/2 ss løkpulver
- 1/2 ss tørket sennep
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss Worcestershire-saus
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Plasser en stor stekepanne med 2 spiseskjeer olje over middels varme. Tilsett løk, paprika, hvitløk, og salt og pepper etter smak. Stek til grønnsakene er myke, ca. 2 til 3 minutter.
- 3Forvarm grillen til middels høy varme.
- 4På en melet overflate, kjevle ut hver deigbit til en 15 cm stor sirkel. Pensle begge sider av deigen med olje og legg den direkte på grillen. Lukk grilllokket i 1 til 2 minutter, snu deretter og stek den andre siden. Ta den av grillen.
- 5Pens hver pizza jevnt med BBQ-saus. Legg på stekte grønnsaker og svinekjøtt. Strø over mozzarella og Parmesanost, og legg den tilbake på grillen. Lukk lokket i 2 til 3 minutter eller til osten smelter.
- 6I en middels stor kjele, bland alle ingrediensene. Kok opp, reduser varmen og la det småkoke. Kok uten lokk, rør jevnlig, i 1 time og 15 minutter.