Ovnsbakte grønnsaker

Ovnsbakte grønnsaker

Lær hvordan du lager deilige ovnsbakte grønnsaker med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør eller sunn snack, klar på kort tid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 små zucchini, delt i to på langs
  • 340 gram hvite sjampinjonger, vasket og trimmet
  • 2 buntarder vårløk, fjernet røtter og tørre toppskudd
  • 4 gulrøtter, skåret diagonalt i 2 cm tykke skiver
  • 1 til 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 teskjeer salt
  • 3/4 teskje nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 475 grader. Fordel grønnsakene på ett stort eller to mindre stekebrett. Drypp omtrent 1 teskje olje over hver grønnsak og vend godt slik at de dekkes. Strø over salt og pepper, og vend igjen. Sett stekebrettet(e) i ovnen og stek i 25 til 35 minutter, til grønnsakene er møre og lett brune.
  2. 2Når du koker kyllingen og grønnsakene sammen, tilsetter du grønnsakene i ovnen når kyllingen er halvveis ferdig, ca. 30 minutter.