
Kortrevede okseklubber
lær hvordan du lager møre short ribs av storfe med våre enkle steg-for-steg instrukser. perfekt for en smakfull hovedrett til helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp olivenolje
- fire 8-unse benfrie storfekoteletter av storfe
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje svart pepper
- 1/2 teskje hvitløkssalt
- 1/2 teskje krydret salt
- 1 kopp hvetemel
- 6 fedd hvitløk, knust
- 2 gulrøtter, skrelt og hakket i små biter
- 2 selleristilker, hakket i små biter
- 1 Vidalia-løk, hakket i små biter
- 1 kopp rødvin
- 2 kopper kyllingkraft
- 2 kopper kalv- eller storfekraft
- 2 kopper vann
- En boks på 14,5 unser hermetiske plommetomater
- 2 spiseskjeer Worcestershire-saus
- 6 mellomstore røde poteter, hakket i små biter med skallet på
- Tre-ost polenta, oppskrift følger
- 4 1/2 kopper vann
- 1 kopp finmalt polenta
- Salt
- 1/4 kopp revet Gruyère-ost
- 1/4 kopp revet Parmesan-ost
- 1/4 kopp mild Cheddar-ost
- 1/4 kopp usaltet smør
- Svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. I en stor ovnsfast sautépanne eller stekepanne, varm opp olivenoljen over middels høy varme.
- 3Krydre kortribbe på alle sider med salt, pepper, hvitløkssalt og krydret salt. Gni krydderne inn i kjøttet. Vend kortribben i melet og rist av overflødig mel.
- 4Legg kortribben i pannen og stek til de er brune på begge sider, ca. 2 til 3 minutter. Tilsett hvitløk, gulrøtter, selleri og løk, og sautér i 3 minutter. Hell i vinen og la det småkoke i 5 minutter. Rør inn kyllingkraft, kalvkraft, vann, udrente tomater og Worcestershire-saus. La det småkoke. Dekk til og sett i ovnen. Stek i 2 timer. Tilsett deretter potetene, dekk til igjen og stek i ytterligere 30 minutter.
- 5Pass på å sjekke væsken i pannen av og til for å sikre at det er nok til å holde kjøttet saftig og i småkoking. Tilsett mer kraft om nødvendig.
- 6Server over tre-ost polenta.
- 7I en stor kjele, bland vann, polenta og 1/2 teskje salt. Rør over høy varme til det begynner å koke; skru ned varmen til middels-lav. La polenta småkoke i 25 til 30 minutter, eller til den er glatt, og visp av og til for å sikre en jevn konsistens. Ta av varmen og rør inn ostene og smør. Smak til med salt og pepper. Sett til side og hold varm.