Kortrevede okseklubber

Kortrevede okseklubber

lær hvordan du lager møre short ribs av storfe med våre enkle steg-for-steg instrukser. perfekt for en smakfull hovedrett til helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp olivenolje
  • 2. fire 8-unse benfrie storfekoteletter av storfe
  • 3. 1/2 teskje salt
  • 4. 1/2 teskje svart pepper
  • 5. 1/2 teskje hvitløkssalt
  • 6. 1/2 teskje krydret salt
  • 7. 1 kopp hvetemel
  • 8. 6 fedd hvitløk, knust
  • 9. 2 gulrøtter, skrelt og hakket i små biter
  • 10. 2 selleristilker, hakket i små biter
  • 11. 1 Vidalia-løk, hakket i små biter
  • 12. 1 kopp rødvin
  • 13. 2 kopper kyllingkraft
  • 14. 2 kopper kalv- eller storfekraft
  • 15. 2 kopper vann
  • 16. En boks på 14,5 unser hermetiske plommetomater
  • 17. 2 spiseskjeer Worcestershire-saus
  • 18. 6 mellomstore røde poteter, hakket i små biter med skallet på
  • 19. Tre-ost polenta, oppskrift følger
  • 20. 4 1/2 kopper vann
  • 21. 1 kopp finmalt polenta
  • 22. Salt
  • 23. 1/4 kopp revet Gruyère-ost
  • 24. 1/4 kopp revet Parmesan-ost
  • 25. 1/4 kopp mild Cheddar-ost
  • 26. 1/4 kopp usaltet smør
  • 27. Svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. I en stor ovnsfast sautépanne eller stekepanne, varm opp olivenoljen over middels høy varme.
  3. 33. Krydre kortribbe på alle sider med salt, pepper, hvitløkssalt og krydret salt. Gni krydderne inn i kjøttet. Vend kortribben i melet og rist av overflødig mel.
  4. 44. Legg kortribben i pannen og stek til de er brune på begge sider, ca. 2 til 3 minutter. Tilsett hvitløk, gulrøtter, selleri og løk, og sautér i 3 minutter. Hell i vinen og la det småkoke i 5 minutter. Rør inn kyllingkraft, kalvkraft, vann, udrente tomater og Worcestershire-saus. La det småkoke. Dekk til og sett i ovnen. Stek i 2 timer. Tilsett deretter potetene, dekk til igjen og stek i ytterligere 30 minutter.
  5. 55. Pass på å sjekke væsken i pannen av og til for å sikre at det er nok til å holde kjøttet saftig og i småkoking. Tilsett mer kraft om nødvendig.
  6. 66. Server over tre-ost polenta.
  7. 77. I en stor kjele, bland vann, polenta og 1/2 teskje salt. Rør over høy varme til det begynner å koke; skru ned varmen til middels-lav. La polenta småkoke i 25 til 30 minutter, eller til den er glatt, og visp av og til for å sikre en jevn konsistens. Ta av varmen og rør inn ostene og smør. Smak til med salt og pepper. Sett til side og hold varm.