Kylling Arrabbiata

Kylling Arrabbiata

Lær hvordan du lager en deilig chicken arrabbiata med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag med lite tid. Velg riktig krydder og nyt en varm, krydret rett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 8 skinn- og benfrie kyllinglår (ca. 1,2 kg)
  • 2. Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 3. 3 ss ekstra jomfrolivenolje
  • 4. 4 hvitløksfedd, tynne skiver
  • 5. ¾ til 1 ts rød pepperflak
  • 6. ¼ kopp tørr hvitvin
  • 7. 1 boks på 425 g cherrytomater
  • 8. ½ kopp lavsaltet kyllingbuljong
  • 9. 1 bunt broccolini, trimmet
  • 10. 4 skiver ciabattabrød, 1 tomme tykke
  • 11. 2 skiver provolonost, delt

Fremgangsmåte

  1. 11. Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme; tilsett 2 spiseskjeer olivenolje. Legg kyllingen med skinnsiden ned og stek til den er brun og sprø, ca. 8 minutter. Snu og fortsett å steke til den er brun på den andre siden, ca. 3 minutter til. Ta den opp og legg den på en tallerken, og hell ut fettet fra pannen.
  2. 22. Tilsett den resterende spiseskjeen olivenolje, hvitløk og rød pepperflak i pannen. Stek på middels høy varme til hvitløken er gylden, ca. 1 minutt. Hell i vinen og skrap opp eventuelle brune biter fra bunnen av pannen. Tilsett tomatene, kyllingkraften og ½ teskje salt, og la det småkoke. Legg kyllingen med skinnsiden opp i pannen, og skru ned varmen til middels lav. Dekk til og la det småkoke forsiktig til kyllingen er gjennomkokt og sausen har tyknet litt, ca. 15 minutter.
  3. 33. I mellomtiden, forvarm grillen. Kok opp en middels stor kjele med saltet vann. Tilsett broccolini og kok til den er sprøtt møre, ca. 3 minutter; sil av vannet. Legg ciabattabrødene på et stekebrett og legg en skive ost på hver. Grill til osten smelter, 2–3 minutter. Fordel kyllingen på tallerkener, og øs sausen over. Server med broccolini og ostetost.