Vår favoritt ferske jordbærpai

Vår favoritt ferske jordbærpai

oppskrift på en deilig og frisk jordbærpai, perfekt for sommeren. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 2 kopper hvetemel
  • 2. 1 teskje salt
  • 3. 3/4 kopp smørfett
  • 4. 5 spiseskjeer kaldt vann
  • 5. 1 kopp sukker
  • 6. 5 spiseskjeer maisstivelse
  • 7. 7 unser sitron-lime brus
  • 8. 1 kvart hele jordbær
  • 9. Rødfarge, etter ønske

Fremgangsmåte

  1. 11. For bunnen: Mål opp melet i målebøtte og jevn ut. Bland melet og saltet i en middels stor bolle. Kutt inn smøret med en kakespade eller gaffel, til all melet er blandet og det dannes små biter på størrelse med erter. Strø over vann, én spiseskje av gangen. Vend forsiktig med en gaffel til deigen samler seg til en ball. Trykk deigen sammen med hendene for å danne en 13–15 cm stor pannekake. Dryss lett mel på arbeidsflaten og kjevlen. Kjevle ut deigen til en sirkel. Trim deigen slik at den er 2,5–3 cm større enn en opp-ned paiform. Løsne forsiktig deigen fra underlaget. Brett deigen i kvart, og brett den ut igjen i formen. Trykk deigen forsiktig ned i formen. Brett kanten under. Flotte kantene med en gaffel eller fingrene.
  2. 22. For fyllet: Bland sukker og maisenna i en kjele; tilsett sitron-lime brus. Kok opp under omrøring til det er glatt og tykt. Tilsett jordbærene og kok i noen minutter. Hvis ønskelig, tilsett litt rød matfarging. Hell fyllet i den avkjølte paibunnen. Sett kaldt. Topp med pisket krem hvis ønskelig.