Mozzarella Fonduta

Mozzarella Fonduta

oppskrift på mozzarella fonduta, en kremet ostedip som passer perfekt som forrett eller snacks. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. Én 28-unse glass med tomat- og basilikasaus, for eksempel Giada DeLaurentiis for Target
  • 2. 1/2 teskje knuste rød pepperflak
  • 3. 1/4 kopp hakket fersk basilikum
  • 4. 4 unser tynne skiver av prosciutto, hakket i 1/2-tommers biter
  • 5. Én 7- til 8-unse ball fersk mozzarella, skåret i seks 1/4- til 1/3-tommers tykke skiver
  • 6. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 7. 3/4 kopp (2 unser) revet Gruyère
  • 8. Serveringsforslag: grillet brød

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Spesialutstyr: seks ramekiner på 5 unser
  3. 33. I en liten kjele, la tomat-basilikasausen og rød pepperflak småkoke over middels varme. Kok uten lokk til den er tykk, ca. 20 til 25 minutter. Fjern kjelen fra varmen og rør inn basilikumen.
  4. 44. Forvarm grillen.
  5. 55. Plasser seks ramekiner på 5 unser på et stekebrett. Fordel sausen jevnt i ramekinene. Fordel prosciuttoen i ramekinene. Legg mozzarellaskivene mellom tre tørkepapir for å absorbere overflødig fuktighet. Legg mozzarellaskivene på toppen av prosciuttoen. Krydre med salt og pepper. Strø over Gruyère.
  6. 66. Grill til osten er smeltet og har fått en gyllen farge, 5 til 8 minutter. Server med grillet brød.