
Kalvekjøtt med mozzarella
Lær hvordan du lager en deilig veal mozzarella med enkle steg. Perfekt for en smakfull hovedrett eller forrett. Oppdag oppskriften nå!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 12 (2-unse) medallonger av melkefødt kalv, banket tynne
- 2 kopper mel
- 2 kopper vegetabilsk olje
- 1/2 pund smør
- 2 spiseskjeer jevning (roux), oppskrift følger
- 1/4 kopp sherry
- 24 skiver mozzarella, tynne skiver
- 16 unse kyllingbuljong
- 6 runde spiseskjeer mel
- 4 unse vann
Fremgangsmåte
- 1Vend kalvekjøttet i mel. Stek kalvekjøttet i olje i 2 minutter på hver side. Når det er ferdig, hell av oljen, tilsett smør, roux og sherry. Kok opp, senk varmen og la det småkoke i 2 minutter under stadig omrøring.
- 2På dette tidspunktet legger du to skiver mozzarella på hver kjøttbit. Sett pannen under grillen for å smelte osten.
- 3Server tre stykker kalvekjøtt på hver tallerken, og øs sausen over.
- 4I en bolle, tilsett mel i vann mens du visper. Visp til blandingen er glatt og uten klumper. Kok opp kyllingkraften. Når den koker, visp inn melblandingen, og pass på at det ikke dannes klumper. La det avkjøle, og oppbevar det deretter, dekket, i kjøleskapet til det skal brukes.




