Jordanisk tradisjonell maklooba

Jordanisk tradisjonell maklooba

oppskrift på jordansk tradisjonell maklooba, en smakfull og aromatisk rett med ris, kjøtt og grønnsaker. perfekt for en autentisk middagsopplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 hele kyllinger, skinnet og delt i fire (eller 8 kyllinglår)
  • 2. 3 1/2 kopper rapsolje, pluss 3 spiseskjeer
  • 3. 1 teskje fersk muskatnøtt
  • 4. 1 teskje allehånde
  • 5. 1 teskje spisskummenpulver
  • 6. Salt
  • 7. 4 safranspirer
  • 8. 2 kanelstenger
  • 9. 5 hele kardemommekapsler
  • 10. 3 hele pepperkorn
  • 11. 5 kopper vann
  • 12. Nykvernet svart pepper
  • 13. 1 blomkål, renset og delt i buketter
  • 14. 1 stor aubergine, skrelt, skåret i terninger og saltet; pass på å plassere den i en sil slik at vannet kan renne av
  • 15. 2 løk, delt gjennom roten og tynne skiver, kjernen fortsatt på plass
  • 16. 4 kopper middelskornet ris
  • 17. 1 kopp konvertert ris
  • 18. 1/2 teskje malt kardemomme
  • 19. 1/2 teskje allehånde
  • 20. 1/2 teskje fersk muskatnøtt
  • 21. 1/4 teskje fersk malt kanel
  • 22. 1/4 kopp rapsolje
  • 23. Salt og nykvernet svart pepper
  • 24. Ristede pinjekjerner, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. I en 5-liters kjele bruner du begge sider av kyllingen i 1/2 kopp rapsolje. Når den er brunet, tilsetter du muskatnøtt, allehånde, spisskummen, salt, safran, kanelstenger, kardemommekjerner og pepperkorn.
  2. 22. Tilsett omtrent 5 kopper vann slik at det akkurat dekker kyllingen, og kok opp. Krydre med nykvernet pepper. Dekk til og la det småkoke på lav til middels varme i ca. 15 til 20 minutter, eller til kjøttet begynner å løsne fra benet. Når det er ferdig, setter du kyllingen til side og kaster buljongen.
  3. 33. Stek blomkålen i en stor gryte med 3 kopper rapsolje til den er gyldenbrun. Ta opp og la renne av på kjøkkenpapir. Når det er gjort, gjentar du prosessen med auberginen. (Merk: Ikke skyll saltet av auberginen, gjesten mener at det fjerner smak.) Sett både den stekte blomkålen og auberginen til side. Varm opp 3 spiseskjeer rapsolje i gryten som tidligere inneholdt kyllingen. Når oljen er varm, men ikke røykende, tilsetter du løk og lar det surre til det er gjennomsiktig, ca. 10 minutter. Tilsett den kokte kyllingen, ben og alt; la det koke sammen i noen minutter, dekk deretter til og la det trekke med varmen slått av i 15 minutter.
  4. 4I mellomtiden skyller du risen ca. 5-6 ganger til vannet er klart. Legg risen i en bolle, rør inn krydderne i den rå risen, og bland godt. Tilsett den stekte auberginen og blomkålen i kyllingblandingen, og legg deretter den krydrede risen oppå. Hell vann i gryten til det akkurat dekker risen. Kok opp, senk varmen og la det småkoke under lokk. Omtrent 10 minutter senere tilsetter du 1/4 kopp olje og dekker til igjen. Når vannet er