Cochinita Pibil

Cochinita Pibil

Lær hvordan du lager den tradisjonelle mexicanske retten cochinita pibil. En smakfull og enkel oppskrift som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3/4 kopp annatto- eller achiote-paste
  • 10 hvitløksfedd, hakket
  • 1 1/2 kopp appelsinjuice
  • Saften av 2 lime
  • 8 laurbærblader, smuldret
  • 2 teskjeer spisskummenfrø
  • 1/2 teskje kanel
  • 2 teskjeer tørket timian
  • 1 teskje tørket oregano
  • 1 teskje havsalt
  • 2 teskjeer nykvernet svart pepper
  • 1,8 kg svineknoke, skåret i 5 cm store biter
  • 1 pund bananblader, myknet over svak varme, eller aluminiumsfolie
  • 2 hvite løk, skivet i 1/2-tommers tykkelse
  • 5 Roma-tomater, skivet i 1/2-tommers tykkelse
  • 4 Anaheim-chili, ristet, skrelt og skåret i strimler

Fremgangsmåte

  1. 1I en middels stor bolle, mos sammen achiote-pastaen, hvitløk, appelsinjuice, limejuice, laurbærblad, spisskummen, kanel, timian, oregano, salt og pepper med en gaffel. Tilsett svinekjøttet, vend det godt slik at det blir jevnt dekket, og mariner det i romtemperatur i minst 4 timer.
  2. 2Forvarm ovnen til 300 grader. Varm en tørr støpejernsgryte over høy varme. Grill løken til den blir svart på begge sider. Grill tomatene på begge sider. Sett til side.
  3. 3Legg et stort ildfast fat med ett lag bananblader eller aluminiumsfolie. Fordel svinekjøttet i et jevnt lag og topp med løk, tomater og chili, samt all marinade. Dekk med flere bananblader og pakk fatet tett inn i folie. Stek i 2 ½ time, eller til svinekjøttet er mørt og saftig. Ta ut av ovnen og la det hvile i 10 minutter. Fjern folien og server med sylteagurkede sjalottløk.