
Cochinita Pibil
Lær hvordan du lager den tradisjonelle mexicanske retten cochinita pibil. En smakfull og enkel oppskrift som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp annatto- eller achiote-paste
- 10 hvitløksfedd, hakket
- 1 1/2 kopp appelsinjuice
- Saften av 2 lime
- 8 laurbærblader, smuldret
- 2 teskjeer spisskummenfrø
- 1/2 teskje kanel
- 2 teskjeer tørket timian
- 1 teskje tørket oregano
- 1 teskje havsalt
- 2 teskjeer nykvernet svart pepper
- 1,8 kg svineknoke, skåret i 5 cm store biter
- 1 pund bananblader, myknet over svak varme, eller aluminiumsfolie
- 2 hvite løk, skivet i 1/2-tommers tykkelse
- 5 Roma-tomater, skivet i 1/2-tommers tykkelse
- 4 Anaheim-chili, ristet, skrelt og skåret i strimler
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor bolle, mos sammen achiote-pastaen, hvitløk, appelsinjuice, limejuice, laurbærblad, spisskummen, kanel, timian, oregano, salt og pepper med en gaffel. Tilsett svinekjøttet, vend det godt slik at det blir jevnt dekket, og mariner det i romtemperatur i minst 4 timer.
- 2Forvarm ovnen til 300 grader. Varm en tørr støpejernsgryte over høy varme. Grill løken til den blir svart på begge sider. Grill tomatene på begge sider. Sett til side.
- 3Legg et stort ildfast fat med ett lag bananblader eller aluminiumsfolie. Fordel svinekjøttet i et jevnt lag og topp med løk, tomater og chili, samt all marinade. Dekk med flere bananblader og pakk fatet tett inn i folie. Stek i 2 ½ time, eller til svinekjøttet er mørt og saftig. Ta ut av ovnen og la det hvile i 10 minutter. Fjern folien og server med sylteagurkede sjalottløk.