Frokostpopovers med italiensk pølse

Frokostpopovers med italiensk pølse

oppskrift på deilige frokostpopovers fylt med italiensk pølse, perfekt for en smakfull start på dagen. enkel å lage og perfekt til helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • Smør, til smøring av formen
  • 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • To pølser à 3–4 unser med søt eller krydret italiensk pølse, uten skinn
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 kopp revet røkt mozzarellaost (4 unser)
  • 4 store egg, romtempererte
  • 2 kopper melk, romtemperert
  • 1 1/2 kopper hvetemel
  • 2 små vårløk, kun de lysegrønne og hvite delene, finhakket til ca. 1/4 kopp
  • 3 spiseskjeer fersk basilikum, hakket
  • 1 1/2 teskjeer kosher salt
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • Maple sirup, til å dryppe over

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: En non-stick muffinsform med 12 hull, hver med omtrent 1/2 kopp kapasitet, eller en 12-hulls popoverform, hver med omtrent 1/2 kopp kapasitet.
  2. 2Plasser et ovnsrist i midten av ovnen og forvarm til 200 grader Celsius. Smør muffinsformene.
  3. 3Varm opp oljen på middels varme i en middels stor non-stick stekepanne. Tilsett pølsen og del den opp i biter på omtrent 1/4 til 1/2 tomme med en tresleiv. Stek til den er brun og gjennomstekt, ca. 6 minutter. Tilsett hvitløken og stek til den er aromatisk, ca. 30 sekunder.
  4. 4Fordel ca. 1 1/2 spiseskje med pølse i hver muffinsform. Strø osten over pølsen.
  5. 5Pisk eggene i en blender til de er skummende, ca. 15 sekunder. Tilsett melk, mel, grønn løk, basilikum, salt og pepper. Bland til alt er akkurat blandet. Hell røren i muffinsformene, og fyll hver form opp til rett under kanten. Stek uten å åpne ovnsdøren, til de er puffet opp og gyldne, ca. 35 minutter.
  6. 6Plasser popoverene på et fat og drypp over lønnesirup.