Hello Fresh Mobile Banner
Avokado, rødbete, erte- og agurksalat

Avokado, rødbete, erte- og agurksalat

oppskrift på en frisk og sunn salat med avocado, rødbeter, erter og agurk. perfekt for sommermåltidet eller som en lett forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1/4 pund ferske erter
  • 3/4 pund middels store rødbeter
  • 3 gram gressløk, grovhakket
  • 3 dl hvitvinseddik
  • 1 1/2 dl olivenolje
  • Grovt salt og nykvernet pepper
  • 1/2 pund middels store agurker, skrellet, frøet og skåret i 1,5 cm biter
  • 3 modne avokadoer, delt i to, fjernet steinen og skåret i 1,5 cm biter
  • Pepperrotkrem, oppskrift følger

Fremgangsmåte

  1. 1Dekk til og kok opp en middels stor kjele med saltet vann. Forbered et isvannbad. Tilsett erter og kok, uten lokk, til de er møre, men fortsatt lysegrønne, ca. 3 minutter. Fjern ertene, sil av vannet, og dypp dem i isvannbadet for å stoppe kokeprosessen. Sil av vannet godt. Tilsett rødbetene i det kokende vannet og kok til de er møre, ca. 40 minutter. Fjern fra varmen, sil av vannet, og dypp rødbetene i isvannbadet for å stoppe kokeprosessen. Sil av vannet godt. Skrell rødbetene og skjær dem i 1/8-tommers biter. Overfør til en stor bolle.
  2. 2I en dyp beholder, kombiner finhakket gressløk og eddik med en stavmikser. Tilsett olje i en jevn, tynn stråle og blend til det er emulsifisert. Smak til med salt og pepper. Sil blandingen gjennom en fin sil.
  3. 3I en middels stor bolle, bland erter og agurk. Tilsett 1/4 kopp gressløkolje og bland forsiktig for å kombinere. Vend forsiktig inn avokadobitene.
  4. 4For å servere, plasser en 23 cm rund form på et serveringsfat. Fyll den med rødbetblandingen. Topp med erteblandingen, og spre den jevnt. Drypp litt av den resterende gressløkoljen (sett til side eventuelt overskudd til senere bruk). Topp med horseradisskrem.
  5. 5Horseradisskrem:
  6. 61 kopp kremfløte
  7. 72 lime, revet skall og saft
  8. 83 ss ferskrevet horseradisskivling
  9. 9I en middels bolle, kombiner krem, limejuice og skall. Pisk til myke topper dannes. Vend inn horseradissen. Server umiddelbart.
  10. 10Porsjon: 2 kopper