Kald blomkålsuppe med bacon og krutonger

Kald blomkålsuppe med bacon og krutonger

Lær hvordan du lager en forfriskende kald blomkålssuppe med sprø bacon og sprø krutonger. Perfekt for en sommerlig forrett eller lett lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1/2 brød av surdeigsbrød (ca. 225 gram), skåret i 1/2-tommers terninger
  • 2. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 3. 1 spiseskje hakket fersk timian
  • 4. 1/2 teskje kosher-salt
  • 5. 1/4 teskje nykvernet pepper, valgfritt
  • 6. 10 til 12 skiver tyktskåret eplevedsaltet bacon (ca. 450 gram)
  • 7. 3 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
  • 8. 2 stilker selleri, hakket til ca. 3/4 kopp
  • 9. 1 stor eller 2 små sjalottløk, tynne skiver
  • 10. Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 11. 2 fedd hvitløk, grovhakket
  • 12. 4 kopper lavsaltet kyllingkraft
  • 13. 1 spiseskje hakket fersk timian
  • 14. 1 hode blomkål (ca. 680 gram), delt i 1-tommers biter

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. For krutongene: Plasser en rist i midten av ovnen og forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 3 Fordel brødterningene i ett lag på et stekebrett med høye kanter.
  4. 4 Drypp over olivenolje.
  5. 5 Strø timian over og krydre med salt og pepper hvis du bruker det.
  6. 6 Vend godt slik at alt blir dekket.
  7. 7 Stek til de er gylne og sprø, 10 til 12 minutter.
  8. 8 Sett til side for å avkjøle.
  9. 9
  10. 103. For baconet: På et annet stekebrett, legg baconet i ett lag.
  11. 11 Stek til det er brunt og sprøtt, 15 til 17 minutter.
  12. 12 La det renne av på kjøkkenpapir.
  13. 13 Når det er avkjølt nok til å håndteres, hakk det opp i 1,5 cm store biter og sett til side.
  14. 14
  15. 154. For suppen: I en stor kjele eller gryte, smelt smøret over middels høy varme.
  16. 16 Tilsett selleri, sjalottløk, 1 teskje salt og 1/4 teskje pepper, og kok til det er mykt, ca. 4 minutter.
  17. 17 Tilsett hvitløk og kok til det er aromatisk, ca. 30 sekunder.
  18. 18 Rør inn kyllingkraft, timian og blomkål.
  19. 19 Kok opp blandingen.
  20. 20 Skru ned varmen og la det småkoke under lokk til grønnsakene er møre, 20 til 25 minutter.
  21. 21
  22. 225. I porsjoner, kjør suppen i en food processor til den er glatt.
  23. 23 Krydre med salt og pepper.
  24. 24 La suppen avkjøle til romtemperatur, og sett den deretter i kjøleskapet i minst 2 timer før servering.
  25. 25
  26. 266. Server den kalde suppen i boller og pynt med krutonger og bacon.
  27. 27
  28. 287. Kok's notat: Suppen kan også moses med en stavmikser.