Fennikelslaw

Fennikelslaw

oppskrift på fennel slaw – en frisk og smakfull salat med fennikel, perfekt som tilbehør til sommermat eller som en lett forrett. enkel å lage og sunn.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1/2 liten rødkål, ca. 2 kopper revet
  • 2. 2 store fennikelfrø, ca. 4 kopper revet
  • 3. 1/2 kopp vegetabilsk olje
  • 4. 2 spiseskjeer sukker
  • 5. 1/4 kopp hvit eddik
  • 6. 2 teskjeer grovkornet sennep
  • 7. 1 teskje sellerifrø
  • 8. 1 1/2 spiseskjeer revet pepperrot, helst fersk
  • 9. 1 teskje salt
  • 10. 1/2 teskje pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Kutt kål i kvarter på langs. Fjern og kast kjernen, og skjær så tynt som mulig på tvers. Legg i en stor bolle.
  2. 22. Fjern tynne fennikelblader. Hakk og sett til side til pynt. Del fennikelknollene i to og skjær så tynt som mulig på tvers, og kast de harde kjernene. Legg i bollen med kål.
  3. 33. Bland de resterende ingrediensene i en annen bolle. Tilsett, en halv kopp om gangen, i kål- og fennikelskålen, bare til det er godt fuktet. Du ønsker ikke en væskepool i bunnen av bollen. Vend godt og oppbevar i kjøleskapet.