
Fennikelslaw
oppskrift på fennel slaw – en frisk og smakfull salat med fennikel, perfekt som tilbehør til sommermat eller som en lett forrett. enkel å lage og sunn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1. 1/2 liten rødkål, ca. 2 kopper revet
- 2. 2 store fennikelfrø, ca. 4 kopper revet
- 3. 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 4. 2 spiseskjeer sukker
- 5. 1/4 kopp hvit eddik
- 6. 2 teskjeer grovkornet sennep
- 7. 1 teskje sellerifrø
- 8. 1 1/2 spiseskjeer revet pepperrot, helst fersk
- 9. 1 teskje salt
- 10. 1/2 teskje pepper
Fremgangsmåte
- 11. Kutt kål i kvarter på langs. Fjern og kast kjernen, og skjær så tynt som mulig på tvers. Legg i en stor bolle.
- 22. Fjern tynne fennikelblader. Hakk og sett til side til pynt. Del fennikelknollene i to og skjær så tynt som mulig på tvers, og kast de harde kjernene. Legg i bollen med kål.
- 33. Bland de resterende ingrediensene i en annen bolle. Tilsett, en halv kopp om gangen, i kål- og fennikelskålen, bare til det er godt fuktet. Du ønsker ikke en væskepool i bunnen av bollen. Vend godt og oppbevar i kjøleskapet.