
Fullkornspiebunn
Lær hvordan du lager en sunn og smakfull fullkorns paibunn. Perfekt til både søte og salte pai. En enkel oppskrift for en sunnere livsstil.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/2 kopper fullkornspastrymel, pluss mer til utbaking
- 2 spiseskjeer sukker
- 1 spiseskje linfrømel
- 1/2 teskje malt kanel
- 1/4 teskje bakepulver
- En klype salt
- 3 spiseskjeer kaldt usaltet smør, skåret i 1/2-tommers terninger
- Skall av 1 sitron
- 6 spiseskjeer isvann
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 2I en middels stor bolle, visp sammen mel, sukker, linfrømel, kanel, bakepulver og salt.
- 3Legg blandingen i en food processor og tilsett smør og sitronzest.
- 4Pulsér til smør og sitronzest begynner å gjøre blandingen smuldrete.
- 5Drypp i vannet mens du pulsér deigen til den begynner å trekke seg bort fra sidene av bollen.
- 6Del deigen i to og form hver del til en disk.
- 7Kjevle ut hver disk på en melet overflate til ca. 2,5 cm tykk.
- 8Pakk diskene inn i plastfolie og sett dem i kjøleskapet i 1 time.
- 9Når deigen er klar til bruk, ta diskene ut av kjøleskapet og la dem hvile i 10 minutter.
- 10Kjevle ut diskene til en tykkelse på ca. 1,3 cm og legg dem i ønsket paiform.