Fullkornspiebunn

Fullkornspiebunn

Lær hvordan du lager en sunn og smakfull fullkorns paibunn. Perfekt til både søte og salte pai. En enkel oppskrift for en sunnere livsstil.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper fullkornspastrymel, pluss mer til utbaking
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 1 spiseskje linfrømel
  • 1/2 teskje malt kanel
  • 1/4 teskje bakepulver
  • En klype salt
  • 3 spiseskjeer kaldt usaltet smør, skåret i 1/2-tommers terninger
  • Skall av 1 sitron
  • 6 spiseskjeer isvann

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 2I en middels stor bolle, visp sammen mel, sukker, linfrømel, kanel, bakepulver og salt.
  3. 3Legg blandingen i en food processor og tilsett smør og sitronzest.
  4. 4Pulsér til smør og sitronzest begynner å gjøre blandingen smuldrete.
  5. 5Drypp i vannet mens du pulsér deigen til den begynner å trekke seg bort fra sidene av bollen.
  6. 6Del deigen i to og form hver del til en disk.
  7. 7Kjevle ut hver disk på en melet overflate til ca. 2,5 cm tykk.
  8. 8Pakk diskene inn i plastfolie og sett dem i kjøleskapet i 1 time.
  9. 9Når deigen er klar til bruk, ta diskene ut av kjøleskapet og la dem hvile i 10 minutter.
  10. 10Kjevle ut diskene til en tykkelse på ca. 1,3 cm og legg dem i ønsket paiform.