
Greske kjøttboller med storfekjøtt, kalv og lam
oppskrift på smakfulle greske kjøttboller laget av storfekjøtt, kalv og lam. enkel å lage og perfekt som forrett eller hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/2 pund hver (1 1/2 pund totalt) av kjøttdeig av storfe, kalv og lam, blandet.
- 2. 1 stor løk, hakket
- 3. 3/4 kopp hakket persille
- 4. 1/2 kopp brødsmuler
- 5. 3 spiseskjeer hakket fersk oregano, eller 1 1/2 spiseskjeer tørket
- 6. 1 teskje hvitløkspulver
- 7. 1 stort egg
- 8. 1/4 kopp melk
- 9. Allsidig mel
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle, bland alle ingrediensene unntatt mel. Bland grundig med hendene. Form til kjøttboller på ca. 2,5 cm i diameter, rull dem i mel for å dekke, og legg dem på et fat. Spray en stor stekepanne lett med non-stick matlagingsspray. Varm opp over middels varme. Kok kjøttbollene i 5–6 minutter til de er gjennomstekt, snu dem jevnlig for å få en jevn brunfarge. Server umiddelbart med en stor gresk salat.