Greske kjøttboller med storfekjøtt, kalv og lam

Greske kjøttboller med storfekjøtt, kalv og lam

oppskrift på smakfulle greske kjøttboller laget av storfekjøtt, kalv og lam. enkel å lage og perfekt som forrett eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 pund hver (1 1/2 pund totalt) av kjøttdeig av storfe, kalv og lam, blandet.
  • 2. 1 stor løk, hakket
  • 3. 3/4 kopp hakket persille
  • 4. 1/2 kopp brødsmuler
  • 5. 3 spiseskjeer hakket fersk oregano, eller 1 1/2 spiseskjeer tørket
  • 6. 1 teskje hvitløkspulver
  • 7. 1 stort egg
  • 8. 1/4 kopp melk
  • 9. Allsidig mel

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle, bland alle ingrediensene unntatt mel. Bland grundig med hendene. Form til kjøttboller på ca. 2,5 cm i diameter, rull dem i mel for å dekke, og legg dem på et fat. Spray en stor stekepanne lett med non-stick matlagingsspray. Varm opp over middels varme. Kok kjøttbollene i 5–6 minutter til de er gjennomstekt, snu dem jevnlig for å få en jevn brunfarge. Server umiddelbart med en stor gresk salat.