
Pad Thai
Lær hvordan du lager en smakfull og autentisk pad thai hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og velsmakende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pakke (14 gram) medium tørkede risnudler
- 1/4 kopp fiskesaus
- 2 spiseskjeer soyasaus av god kvalitet
- 4 spiseskjeer tamarindsaft
- 1/2 kopp hvit eddik eller risvinseddik
- 1/4 kopp sukker
- 1 kopp konservert raspet radish
- 1/4 kopp vegetabilsk olje til steking
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 680 gram store reker, skrelte med halen på
- 1 teskje cayennepepper
- 1 spiseskje paprika
- 4 kopper bønnespirer
- 225 gram tofukake, stekt og skåret i små terninger
- 1 kopp finmalt rå peanøtt, ristet (bør være rå før ristingen)
- 1 bunt hvitløk-chili, hakket
- 3 egg, pisket, kokt, rullet opp og revet
- Limebåter, eventuelt til pynt
Fremgangsmåte
- 1Bløtlegg nudlene i varmt vann til de er lett bøyelige; sil av vannet og sett til side. I en middels stor bolle, bland fiskesaus, soyasaus, tamarindjuice, eddik, sukker og reddik; rør til sukkeret er oppløst, og sett deretter til side. Forbered og mål opp alle de andre ingrediensene før du begynner å koke.
- 2Varm opp olje i en wok eller stor stekepanne over høy varme. Når oljen er varm, arbeid raskt og tilsett hvitløk og reker, og vend med tresleiv til rekene er omtrent halvveis ferdige. Tilsett cayennepepper og paprika, og vend godt sammen. Tilsett nudler og reddikblandingen, og vend godt. Tilsett bønnespirer og tofu, og vend igjen. Tilsett peanøtter og hvitløkssiv, og vend godt. Når rekene er akkurat kokt gjennom, og alle ingrediensene er gjennomvarme, fjern fra varmen. Pynt med revet egg og limebåter, hvis ønskelig. Server umiddelbart.