Mozzarella- og tomatsalat

Mozzarella- og tomatsalat

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull mozzarella tomatsalat. Perfekt for sommermåltidet eller som en lett forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 2 mellomstore til små tomater som er modnet på vintreet
  • 2. 1 liten ball bufula-mozzarella (ca. 113 gram)
  • 3. Salt
  • 4. Svart pepper
  • 5. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 6. 2 spiseskjeer balsamicoeddik
  • 7. 2 spiseskjeer chiffonade-baslikum
  • 8. Oliventapenade med svarte og grønne oliven med crostini, oppskrift følger
  • 9. Røstet rødbet-napoleon, se oppskriftfil
  • 10. Chino hakket grønnsaksalat, se oppskriftfil
  • 11. Crostini, oppskrift følger
  • 12. 1 kopp Nicoise-oliven, uten stein
  • 13. 1 kopp små grønne franske oliven (Picholine), uten stein
  • 14. 1/4 kopp soltørkede tomater, avrent, oppskrift følger
  • 15. 1 ss kapers
  • 16. 1 hvitløksfedd
  • 17. 1 ansjosfilet
  • 18. 1/2 ss hakkede ferske basilikumblader
  • 19. 1/2 ss hakkede ferske timianblader
  • 20. 1/2 ss hakkede ferske flatbladede persilleblader
  • 21. 1/4 ss hakkede ferske oregano-blader
  • 22. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 23. 2 skiver brød, helst surdeigsbrød
  • 24. Ekstra virgin olivenolje
  • 25. 1/2 hvitløksfedd
  • 26. 12 mellomstore Roma-tomater (ca. 900 gram)
  • 27. 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje, pluss mer etter behov
  • 28. 1 teskje finhakket fersk timian
  • 29. 6 hvitløksfedd, knust
  • 30. 1/2 teskje kosher-salt
  • 31. 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 32. 1/2 teskje sukker

Fremgangsmåte

  1. 11. Skjær tomatene i 1/4 tomatskiver. La osten renne av for overflødig vann og skjær den i 1/4-tommers skiver. Sett til side. Chiffonér basilikum. Legg tomat- og oste-skivene slik at de overlapper hverandre. Krydre med salt og pepper, og drypp over olivenolje og balsamicoeddik. Topp med basilikum. Server med crostini, Røstet Rødbet Napoleon og Chino Hakket Grønnsaksalat.
  2. 22. I en foodprocessor, bland alle ingrediensene unntatt olivenolje og crostini. Bruk puls-knappen og kjør til det er grovhakket og godt blandet. Fortsett å kjøre, og tilsett sakte olivenoljen. Oppbevar i en lukket beholder i kjøleskapet. Smør på hjemmelagde crostini, oppskrift følger.
  3. 33. Legg brødskivene på et stekebrett. Pensle med olivenolje og stek i en forvarmet ovn på 175°C (350°F) i 6 til 8 minutter. La avkjøle, og gni deretter med hvitløksfedd. For hver crostini, smør på 1 spiseskje urtet geitost (oppskrift følger) og topp med 1 teskje svart og grønn oliventapenade.
  4. 44. Forvarm ovnen til 120°C (250°F).
  5. 55. Kok opp vann i en kjele. Blansjer tomatene. Sil av vannet og avkjøl i isvann. Sil av vannet igjen. Skrell, fjern kjernen, del i kvarter og fjern frøene.
  6. 66. Legg et stekebrett med bakepapir. Fordel tomatkvartene med snittflaten ned på brettet. Drypp rikelig med olivenolje over. Strø over timian og hvitløk. I en liten bolle, bland salt, pepper og sukker, og strø jevnt over tomatene.
  7. 77. Stek til tomatene begynner å krympe, ca. 1 time. Når tomatene er av