
Mozzarella- og tomatsalat
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull mozzarella tomatsalat. Perfekt for sommermåltidet eller som en lett forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Skjær tomatene i 1/4 tomatskiver. La osten renne av for overflødig vann og skjær den i 1/4-tommers skiver. Sett til side. Chiffonér basilikum. Legg tomat- og oste-skivene slik at de overlapper hverandre. Krydre med salt og pepper, og drypp over olivenolje og balsamicoeddik. Topp med basilikum. Server med crostini, Røstet Rødbet Napoleon og Chino Hakket Grønnsaksalat.
- 22. I en foodprocessor, bland alle ingrediensene unntatt olivenolje og crostini. Bruk puls-knappen og kjør til det er grovhakket og godt blandet. Fortsett å kjøre, og tilsett sakte olivenoljen. Oppbevar i en lukket beholder i kjøleskapet. Smør på hjemmelagde crostini, oppskrift følger.
- 33. Legg brødskivene på et stekebrett. Pensle med olivenolje og stek i en forvarmet ovn på 175°C (350°F) i 6 til 8 minutter. La avkjøle, og gni deretter med hvitløksfedd. For hver crostini, smør på 1 spiseskje urtet geitost (oppskrift følger) og topp med 1 teskje svart og grønn oliventapenade.
- 44. Forvarm ovnen til 120°C (250°F).
- 55. Kok opp vann i en kjele. Blansjer tomatene. Sil av vannet og avkjøl i isvann. Sil av vannet igjen. Skrell, fjern kjernen, del i kvarter og fjern frøene.
- 66. Legg et stekebrett med bakepapir. Fordel tomatkvartene med snittflaten ned på brettet. Drypp rikelig med olivenolje over. Strø over timian og hvitløk. I en liten bolle, bland salt, pepper og sukker, og strø jevnt over tomatene.
- 77. Stek til tomatene begynner å krympe, ca. 1 time. Når tomatene er av