Sprøsteikte Cornish kyllinger med basilikum-couscous-fyll

Sprøsteikte Cornish kyllinger med basilikum-couscous-fyll

en smakfull oppskrift på blastede cornish hens fylt med basilikum couscous, perfekt for en spesiell anledning eller helgemiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 2. 1 spiseskje usaltet smør
  • 3. 1/3 kopp kyllingbuljong på boks
  • 4. 1/3 kopp couscous
  • 5. 1/3 kopp ferske basilikumblader, revet
  • 6. 3 spiseskjeer pinjekjerner, lett ristet
  • 7. 2 stk. Cornish game hens på ca. 680 gram hver, skylt og tørket
  • 8. 1/2 stykke (1/4 kopp) usaltet smør, myknet

Fremgangsmåte

  1. 1Lag fyllet: I en liten kjele kok opp hvitløken i smøret på moderat lav varme, mens du rører, til den er myk. Tilsett buljongen, og la det koke opp. Rør inn couscousen, fjern kjelen fra varmen, og la blandingen stå, dekket, i 5 minutter. Overfør couscousen til en bolle, rør inn basilikum, pinjekjerner, salt og pepper etter smak, og la fyllet avkjøle.
  2. 2Krydre hulrommene i hønene med salt og pepper, og fyll dem med fyllet. Dekk hver åpning med et stykke folie, bind hønene sammen med kjøkkenstrikk, og gni hver høne inn med 1 spiseskje smør. I en ildfast stekepanne, varm opp de resterende 2 spiseskjeene smør over moderat høy varme til skummet legger seg, og stek deretter hønene med brystet opp i 1 til 2 minutter, eller til undersiden er gyllenbrun. Stek hønene i en forvarmet ovn på 450 °F (ca. 230 °C), og pensle dem med stekesjyen hver 10. minutt, i totalt 30 minutter, eller til saften renner ut når den kjøttfulle delen av låret prikkes med en pinne. Overfør hønene til et skjærebrett, la dem hvile i 10 minutter, og fjern strikk og folie. Del hønene i to med en skarp kniv, og legg dem på en varm serveringsfat.