Iskald Grand Marnier-soufflé

Iskald Grand Marnier-soufflé

Lær hvordan du lager en deilig iced grand marnier souffle. Perfekt som en forfriskende dessert på varme sommerdager. Enkel å lage og imponerende å servere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 ½ kopper kremfløte
  • 2. 1 kopp sukker
  • 3. 3 spiseskjeer vann
  • 4. 8 eggeplommer
  • 5. 1 ½ spiseskjeer appelsinlikør (anbefalt: Grand Marnier)
  • 6. 2 teskjeer revet appelsinskall, se Kok's Note*
  • 7. 2 spiseskjeer smør

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: 8 stk. (113 gram) ramekiner, bakepapir eller aluminiumsfolie, en rivjern, en kraftig elektrisk mikser utstyrt med vispvedlegg.
  2. 22. Pakk en ring av bakepapir eller aluminiumsfolie rundt utsiden av hver enkelt ramekin; ringen skal være omtrent 2,5 cm over toppen av fatet. Sikre hver ring med en liten mengde smør. Plasser ramekinene i kjøleskapet for å avkjøle.
  3. 33. I en elektrisk mikser utstyrt med vispvedlegg, pisk den tunge kremen til den danner myke topper. Sett til side i kjøleskapet.
  4. 44. I en stor, tykk kjele, kok sukker og vann over middels høy varme til det når den myke ballstadiet ved 113–116 °C (235–240 °F), ca. 3 minutter (se Kok's Note**). (Ikke overkok sukkeret.) I mellomtiden, plasser eggeplommene i bollen på mikseren og kjør på høy hastighet. Tilsett sakte litt av den varme sukkersirupen. Reduser hastigheten til middels og tilsett resten av sirupen i en jevn, langsom strøm (se Kok's Note***). Fortsett å piske i ca. 5–8 minutter, til blandingen er tykk og avkjølt. Fjern bollen fra mikseren. Rør inn den appelsinlikøren og appelsinskallet (se Kok's Note****). Vend inn 1/4 av den piskede kremen til den er godt innarbeidet, og vend deretter inn resten.
  5. 55. Fordel blandingen i ramekinene og fyll omtrent 1,3 cm over kanten. Sett i fryseren til den er stiv, ca. 2 timer. Fjern ringene og server.