MatchaHerb Scones

MatchaHerb Scones

Lær hvordan du lager deilige matchaherb scones, perfekte til frokost eller som et sunt mellommåltid. Enkel oppskrift med grønne te-smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakverk

Ingredienser

  • 1. 2 1/4 kopper hvetemel, pluss ekstra til utbaking
  • 2. 2 spiseskjeer sukker
  • 3. 2 spiseskjeer matcha-tepulver, for eksempel Kenko eller The People's Republic of Tea, siktet
  • 4. 1 spiseskje bakepulver
  • 5. 1 1/4 teskjeer kosher-salt
  • 6. 10 spiseskjeer usaltet smør, kuttet i 1/4-tommers terninger og avkjølt, pluss 6 spiseskjeer, romtempererte, til servering
  • 7. 1/3 kopp finhakket frisk gressløk
  • 8. 1 spiseskje finhakket frisk estragon
  • 9. 1 1/4 kopper kremfløte, avkjølt, pluss mer til pensling
  • 10. 1/4 teskje nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: en konditorkost
  2. 22. Legg et bakepapir på et bakebrett og sett til side. Bland melet, sukkeret, matcha, bakepulver og 1 teskje salt i en stor bolle, og visp til det er jevnt fordelt. Tilsett det kalde smøret og gni det inn i melet med fingrene til det ligner en grov deig. Bland gressløk og estragon i en liten bolle, og skje ut og sett til side 1 spiseskje av urtene i en annen bolle. Strø de resterende urtene i melet og vend godt sammen til det er jevnt fordelt.
  3. 33. Lag en fordypning i midten av melblandingen, og hell i fløten. Bruk en gaffel til å røre til deigen akkurat samler seg (den vil være våt og klissete). Overfør deigen til en godt melet arbeidsflate, og bruk godt melete hender til å forme den til en 23 x 15 cm stor rektangel, ca. 2 cm tykk. Bruk en stor kniv til å dele rektanglet på langs i to, og deretter kutte tvers over i tre deler, slik at du får seks 7,5 x 7,5 cm kvadrater. Del hver kvadrat diagonalt for å lage 12 trekanter, og overfør alle trekantene til det forberedte bakebrettet, og plasser dem med jevne mellomrom. Frys i 1 time for å stivne.
  4. 44. I mellomtiden, i en liten bolle, bland romtemperert smør, pepper og resten av 1/4 teskje salt. Tilsett de reserverte urtene og rør godt sammen. Sett til side.
  5. 55. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  6. 66. Bruk en konditorkost til å børste av overflødig mel fra sconesene, og pensle deretter toppene med litt krem. Stek sconesene til de er puffet opp og gyldne på toppen, ca. 20–25 minutter. Overfør sconesene til en rist og la dem avkjøle i 10