
Kornbrød og villrisfyll med pinjekjerner og persille
Oppdag en smakfull oppskrift på cornbread og villrisstuing med pinjekjerner og frisk persille, perfekt for å imponere gjestene dine.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 kopper selvhevende maismelblanding, for eksempel Aunt Jemima
- 1 kopp kulturmelk
- 2 spiseskjeer selvhevende mel
- 1 egg
- En klype natron
- 3 spiseskjeer baconfett
- 5 kopper kyllingkraft
- 1 kopp villris
- 4 spiseskjeer smør
- 2 kopper ferske maiskjerner
- 2 kopper hakket gul løk
- 1 kopp hakket selleri
- 1 kopp hakket rød paprika
- 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
- Salt
- 8 unser hakket, røkt skinke
- 1 kopp pinjekjerner, ristet
- 1/2 kopp kremfløte
- 2 spiseskjeer finhakket flatbladpersille
- 2 egg
- Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1For maisbrødet: Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Bland maismel, kulturmelk (litt om gangen), mel, egg og natron i en bolle. Varm opp en støpejernsgryte, tilsett baconfett, og når fettet er varmt, overfør 2 spiseskjeer av fettet fra gryten til blantingen for maisbrødet. Bland fettet inn i blantingen og hell den i den varme, sprutende gryten. Stek til du ikke kan se et fingeravtrykk i toppen av brødet når du lett trykker på det, omtrent 20 minutter. Avkjøl, skjær i terninger og rist dem.
- 2For dressingen: Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. For å koke risen, kombiner 2 kopper av kraften, 2 kopper vann og risen i en middels stor kjele. La blandingen småkoke, dekk til og kok til risen er mør, omtrent 1 time. Sil av vannet og overfør risen til en stor bolle.
- 3I mellomtiden, smelt smøret og la det bli lett brunt i en stor panne. Tilsett mais, løk, selleri, røde paprika, hvitløk og en klype salt, og la grønnsakene surre til de er møre. Tilsett skinke og pinjekjerner, og kok på lav varme i ca. 2 minutter. Sett til side for å avkjøle litt.
- 4Visp sammen de resterende 3 koppene med kraft, fløte, persille og egg, og krydre med salt og pepper. Bland risen, grønnsaks- og skinkeblandingen, kraft- og fløteblandingen, og Sherlas maisbrød i en 4-liters lasagneform. La det småkoke, dekket, i ca. 30 minutter. Fjern lokket og la det koke til det er sprøtt og gyllent, ca. 20 minutter.