Nye poteter med grillett løk-smør
oppskrift på nye poteter med grillede løk- og smørsmaker, perfekt som tilbehør til sommermåltidet
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1 1/2 pund ferske småpoteter
- Salt
- 4 fedd hvitløk
- 3 tørkede laurbærblader
- 12 unser cipollini- eller vårløk, skrellet og delt på tvers
- Rapsolje, til grilling av løk
- Nykvernet svart pepper
- 1 stang (4 unser) smør
- 1 kvist fersk rosmarin
Fremgangsmåte
- 1Forvarm en kull- eller gassgrill til høy varme.
- 2Legg potetene i en 2-liters kjele. Tilsett nok vann til å dekke potetene med 5 cm, og nok salt til at vannet smaker som sjøvann. Tilsett hvitløk og laurbærblad.
- 3Kok opp potetene, og la dem småkoke til de er møre når du stikker i dem med en tynn gaffel, ca. 15 til 20 minutter, avhengig av størrelsen og alderen på potetene. Sil av vannet fra kjelen over en sil som står over en stor bolle, og fyll bollen med det varme vannet bare så mye at det varmer opp. Kast vannet, legg potetene i bollen og dekk godt med plastfolie for å holde dem varme.
- 4Mens potetene koker, vend løken i litt rapsolje, salt og pepper, og grill over middels høy varme til de er brent og myke. På samme grill, varm opp en støpejernspanne. Tilsett smør og la det koke til det blir brunt. Ta pannen av varmen, tilsett rosmarin og rist pannen; smøret vil skumme. Når det slutter å frese, tilsett løken i smøret og la det koke på lav varme til løken er veldig mør og smøret har fått en tydelig løksmak.
- 5Fjern rosmarinstilkene. Hell smøret og løken over de varme potetene og server umiddelbart.