Sunnys BK Jagerschnitzel med Sunnys sitrontimian-spätzle
oppskrift på sunnys bk jagerschnitzel med frisk lemonthyme spaetzle, perfekt for en smakfull og sunn hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 skulder- og bogskiver av kalvekjøtt (ca. 1,4 kg)
- Kosher salt og nykvernet svart pepper
- 1 kopp hvetemel
- 3 egg, pisket
- 2 kopper naturell brødsmuler
- 2 teskjeer hvitløkspulver
- 2 teskjeer løkpulver
- 2 teskjeer tørket oregano
- 2 teskjeer tørket salvie
- 1 teskje kardemomme
- 1 teskje ungarsk paprika
- 1 teskje kosher salt
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- 1/2 teskje chilipulver
- Skallet av 1 sitron
- Vegetabilsk eller rapsolje til steking
- 2 gulrøtter, revet
- 3 selleristilker, hakket
- 2 kopper hakket løk
- 3–4 kvister fersk timian, blader avstrippet og forsiktig hakket
- 1 liten laurbærblad
- Kosher salt og nykvernet svart pepper
- 1 1/2 kopp rødvin, merlot eller cabernet
- 2 1/2 kopper storfekraft
- 3 ss usaltet smør
- 225 gram babybella- eller knapp-sopp, skivet
- 225 gram vill soppblanding, hakket
- 2 kopper hvetemel
- Sunnys sitron-timian spaetzle, til servering, oppskrift følger
- 1/2 teskje tørket sennep
- 3 egg
- 1 kopp melk
- 1/4 teskje cayennepepper
- 18–20 kvister fersk timian, blader avstrippet og finhakket (ca. 2 ss)
- 1 1/2 teskjeer kosher salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- En klype malt muskatnøtt
- Skallet av 1 sitron
- 2 kopper hvetemel, pluss mer for tekstur
- 2 skiver bacon, hakket
- 2 ss usaltet smør
- 1 ss sitronjuice
- Kosher salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1For kotelettene: Bruk en kjevle for å banke kotelettene til litt mindre enn 1/2 toms tykkelse. Strø kotelettene med salt og pepper.
- 2Sett opp melingsstasjonen: Ha tre store boller eller tallerkener i rekke, med den siste nærmest komfyren. Plasser en tallerken ved siden av den siste bollen. I den første bollen, ha melet. I den midterste bollen, ha eggene med en liten skvett vann. I den siste bollen, ha brødsmulene, hvitløkspulver, løkpulver, tørket oregano, tørket salvie, kardemomme, ungarsk paprika, salt, svart pepper, chilipulver og sitronzest. Rør med en gaffel.
- 3Dekk kotelettene: Først tar du hver krydrede kotelett og vender den i melet, og rister av overflødig mel. Dypp hver i egget, og trykk deretter hver i brødsmuleblandingen, og sørg for å dekke begge sider helt. Legg dem på hvilefatet.
- 4Stek kotelettene: Varm opp en stor panne over middels høy varme, og tilsett nok olje til å dekke bunnen av pannen. Stek kotelettene til de er gyldne og sprø, ca. 5–6 minutter på hver side. Ta dem ut av pannen og sett til side. For å holde dem varme, dekk forsiktig med aluminiumsfolie uten å forsegle, eller plasser dem i en varm ovn (mellom 100 og 150 grader Fahrenheit), uten lokk.
- 5For basen til brunsausen: I samme panne, på middels varme, tilsett mer olje om nødvendig. Ha i gulrøtter, selleri, halvparten av løken, timian, laurbærblad, en klype salt og et par runder med svart pepper. Kok under omrøring til alt er mørt og aromatisk, ca. 10 minutter. Skru opp varmen og tilsett vinen, og bruk en tresleiv til å skrape opp de brune bitene som sitter fast i bunnen av pannen.