
Gelato
Lær hvordan du lager autentisk gelato hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for sommerdager og dessertelskere. Ingen maskin nødvendig!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1 1/2 kopper melk
- 1 kopp fløte
- En klype fint salt
- Hele krydder og/eller ferske urter, til å trekke smak med
- 1/2 kopp sukker
- 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt
- 6 store eggeplommer
- Utvalg av tilsetninger, som godteri og/eller nøtter
Fremgangsmåte
- 1Legg melk, fløte, salt og de smakstilsetningene du bruker til å trekke med i en middels stor kjele. Varm opp til en lett småkoking, fjern fra varmen og la det trekke i 30 minutter.
- 2Visp sukker, vanilje og eggeplommer i en middels stor bolle. Sil gradvis inn omtrent halvparten av den varme melkeblandingen i eggeblandingen, og visp godt. Deretter, mens du visper konstant, heller du den varme eggeblandingen tilbake i resten av melkeblandingen.
- 3Sett kjelen tilbake på varmen og kok opp gelato-basen, mens du rører kontinuerlig med en tresleiv, til den tykner og dekker baksiden av en skje, ca. 10 minutter. Overfør blandingen til en bolle og sett den over en isbad for å stoppe kokeprosessen og kjøle ned temperaturen.
- 4Sil blandingen igjen gjennom en fin sil, og press ut all væsken. Kjør gelatoen i en iskremmaskin i henhold til produsentens instruksjoner.
- 5Vend inn ønskede tilsetninger når gelatoen er ferdig med å spinne i maskinen. Overfør til en beholder og frys til den er helt fast og klar til servering.