Karibisk ananas-kake opp-ned

Karibisk ananas-kake opp-ned

oppskrift på en frisk og smakfull caribbean ananas upside down kake, perfekt for sommerfesten. enkel å lage og dekorativ. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 ss usaltet smør, pluss mer til stekepannen
  • 2. 2/3 kopp sukker
  • 3. Én 20-unse boks med ananasringer
  • 4. 2 ss ferske røde Thai-chili, hakket
  • 5. 1 3/4 kopper hvetemel (se Kok's Note)
  • 6. 1 ts bakepulver
  • 7. 1/2 ts natron
  • 8. 1/2 ts fint salt
  • 9. 1/4 ts knuste rød pepperflak
  • 10. 1/2 kopp kokosmelk
  • 11. 1/2 kopp kulturmelk
  • 12. 1 ts ren vaniljeekstrakt
  • 13. 1 stang (8 ss) usaltet smør, romtemperert
  • 14. 1 1/2 kopper sukker
  • 15. 2 store egg

Fremgangsmåte

  1. 11. For karamelltoppen: Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør kun sidene av en rund kakeform på 23 cm (9 tommer).
  2. 22. Rør sammen sukker og 1/3 kopp vann i en middels stor kjele over middels varme til sukkeret er oppløst. Kok opp, uten å røre, men sving kjelen forsiktig av og til til blandingen har farge som lys rav, ca. 4 til 5 minutter. (Hvis nødvendig, børst bort eventuelle sukkerkrystaller på sidene av kjelen med en pensel fuktet med vann.) Ta kjelen av varmen, og visp forsiktig inn smøret (vær forsiktig; blandingen kan koke kraftig opp). Hell karamellen i den forberedte kakeformen, og vipp formen for å dekke mesteparten av bunnen (vær forsiktig; formen vil være veldig varm fra karamellen). Legg ananasringene i formen og fyll hver fordypning jevnt med chili. Sett til side.
  3. 33. For kaken: Visp sammen mel, bakepulver, natron, salt og knuste rød pepperflak i en middels bolle; sett til side. Bland kokosmelk, kulturmelk og vanilje i en liten bolle; sett til side.
  4. 44. Pisk smør og sukker sammen i en stor bolle med en elektrisk mikser på middels høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 4 minutter. Tilsett eggene ett om gangen, pisk etter hver tilsetning og skrap ned sidene av bollen etter behov. Reduser mikserens hastighet til lav og tilsett melblandingen i 3 omganger, vekselvis med melkeblandingen og bland godt til alt er akkurat innarbeidet.
  5. 55. Hell røren over ananasen i kakeformen og jevn ut overflaten. Stek til kaken er gyllenbrun og spretter tilbake når du trykker på den, og en kakepinne eller kaketester kommer ut ren når den settes inn i midten, ca. 50 til 60 minutter. Kjør en kniv rundt kanten av kaken for å løsne den fra formen. La kaken avkjøle