
Karibisk ananas-kake opp-ned
oppskrift på en frisk og smakfull caribbean ananas upside down kake, perfekt for sommerfesten. enkel å lage og dekorativ. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. For karamelltoppen: Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør kun sidene av en rund kakeform på 23 cm (9 tommer).
- 22. Rør sammen sukker og 1/3 kopp vann i en middels stor kjele over middels varme til sukkeret er oppløst. Kok opp, uten å røre, men sving kjelen forsiktig av og til til blandingen har farge som lys rav, ca. 4 til 5 minutter. (Hvis nødvendig, børst bort eventuelle sukkerkrystaller på sidene av kjelen med en pensel fuktet med vann.) Ta kjelen av varmen, og visp forsiktig inn smøret (vær forsiktig; blandingen kan koke kraftig opp). Hell karamellen i den forberedte kakeformen, og vipp formen for å dekke mesteparten av bunnen (vær forsiktig; formen vil være veldig varm fra karamellen). Legg ananasringene i formen og fyll hver fordypning jevnt med chili. Sett til side.
- 33. For kaken: Visp sammen mel, bakepulver, natron, salt og knuste rød pepperflak i en middels bolle; sett til side. Bland kokosmelk, kulturmelk og vanilje i en liten bolle; sett til side.
- 44. Pisk smør og sukker sammen i en stor bolle med en elektrisk mikser på middels høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 4 minutter. Tilsett eggene ett om gangen, pisk etter hver tilsetning og skrap ned sidene av bollen etter behov. Reduser mikserens hastighet til lav og tilsett melblandingen i 3 omganger, vekselvis med melkeblandingen og bland godt til alt er akkurat innarbeidet.
- 55. Hell røren over ananasen i kakeformen og jevn ut overflaten. Stek til kaken er gyllenbrun og spretter tilbake når du trykker på den, og en kakepinne eller kaketester kommer ut ren når den settes inn i midten, ca. 50 til 60 minutter. Kjør en kniv rundt kanten av kaken for å løsne den fra formen. La kaken avkjøle