Kale- og quinoasalat

Kale- og quinoasalat

oppskrift på en frisk og næringsrik kale og quinoa salat, perfekt for en lett lunsj eller sunn middag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1/2 bunt lacinato-kål (også kalt toskansk kål), vasket, stilker fjernet og bladene kuttet i 2,5 cm brede strimler
  • 2. 3 spiseskjeer rødvinseddik
  • 3. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 4. 3 til 4 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 5. 1 kopp kokt hvit quinoa
  • 6. 1 kopp cherrytomater, delt i to
  • 7. 1/4 kopp smuldret geitost
  • 8. 1/4 kopp ristet pinjekjerner

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Bløtlegg grønnkålen i varmt vann i en stor bolle til den blir litt lysere, 1 til 2 minutter. Ta opp og tørk forsiktig.
  3. 3I en liten bolle, bland eddik og en klype salt og nykvernet pepper. Mens du visper, hell sakte i olivenoljen.
  4. 4Hell halvparten av dressingen over grønnkålen i en stor bolle. Masser grønnkålbladene med hendene.
  5. 5Tilsett quinoa, tomater og mer dressing, og vend det forsiktig sammen med to skjeer.
  6. 6Bland inn geitosten og pinjekjernene.
  7. 7Overfør salaten til et serveringsfat. La den stå i 20 minutter før servering.