Kyllinggryte for sjelen

Kyllinggryte for sjelen

Lær hvordan du lager en varmende og næringsrik chicken stew for the soul. Perfekt for kalde dager og soulfood-entusiaster.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: vinter

Ingredienser

  • 1. 1 kylling eller 4 kyllingbryst
  • 2. 2 ½ til 3 kvart vann
  • 3. 2 kyllingbuljongterninger
  • 4. ½ løk, hakket
  • 5. 4 kopper usøtet hvitt mel
  • 6. 1 teskje salt
  • 7. En klype muskatnøtt
  • 8. 1 spiseskje kaldt smør
  • 9. 2 egg
  • 10. 1 kopp melk

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor gryte, dekk kyllingen med vann, og kok opp. Skru ned varmen, tilsett kyllingbuljongterninger og løk, og la kyllingen småkoke til den er ferdig, men ikke helt faller av beinet, omtrent 30 minutter. Skru av varmen; ta kyllingen opp av buljongen og fjern skinn og bein. Skjær opp kyllingen og legg den tilbake i buljongen – varmen skal fortsatt være av. Bland mel, salt og muskatnøtt i en stor bolle. Smuldre smøret inn i melet med en gaffel, og tilsett egg og melk. Bland godt med en kraftig tresleiv til deigen er jevn. Del deigen i fire deler for å gjøre den lettere å jobbe med. På en godt melet overflate, kjevle ut deigen til en tykkelse på ca. 0,5 cm. Sett buljongen tilbake på varmen og kok opp. Kutt den utkjevlede deigen i 5–7 cm store kvadrater og slipp dem forsiktig ned i den kokende buljongen. Rør av og til for å forhindre at deigen klistrer seg sammen mens den koker. Når all deigen er lagt i gryten, skru ned varmen til lav, og la det småkoke med lokk i ca. 20 minutter, til det blir uimotståelig kremete og tykt.