Sprø parmesankylling med ruccula
Lær hvordan du lager en smakfull og sprø parmesan kylling med frisk ruccola. En enkel oppskrift perfekt for en rask og deilig hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Spray en bakeplate med matlagingsspray. Visp sammen sennep og eggehviter i en lav skål. Bland panko, Parmesan, sitronzest og persille på et ark med bakepapir. Krydre kyllingen med 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Dypp kyllingstykkene, én om gangen, i eggehvitblandingen, deretter i panko-blandingen, og trykk lett for å få det til å feste. Legg kyllingen på bakeplaten. Spray lett med matlagingsspray. Stek til skorpen er gyllen og kyllingen er gjennomstekt, ca. 25 minutter. Ikke snu på den. I mellomtiden blander du sitronsaft, olje, ruccola, resten av saltet og pepperet i en stor bolle. Fordel salaten jevnt på 4 tallerkener og legg kyllingen oppå.
- 22. Per porsjon: 285 kcal; 34 g protein; 6 g totalt fett; 2 g mettet fett; 3 g enumettet fett; 22 g karbohydrater; 2 g fiber; 3 g sukker; 159 mg kalsium; 3 mg jern; 814 mg natrium; 69 mg kolesterol