
Sikterte laks på sedertrespyd
Lær hvordan du lager perfekt cedar plank roasted salmon. En enkel og smakfull oppskrift som passer til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 (4-ounce) midtskårne laksefileter med skinn (tykkelse 3/4 til 1 tomme)
- 2. 1 spiseskje Cedar Salmon Tørrkrydder, oppskrift følger
- 3. 2 mellomstore gulrøtter, skrelte, delt i to på langs, og kuttet i fire biter på tvers
- 4. 2 mellomstore røde poteter, vasket og delt i fire
- 5. 1 mellomstor rød paprika, frøet, renset for ånder og kuttet i 1 x 4-tommers biter
- 6. 4 hvite sjampinjonger, renset og trimmet
- 7. 2 teskjeer sitronsaft, pluss saften av 1/3 sitron til å drysse over laksen
- 8. 2 teskjeer olivenolje
- 9. 1 teskje grovt salt
- 10. 1/2 teskje nykvernet pepper
- 11. 1/2 teskje hakket flatbladpersille
- 12. 2 mellomstore hvitløksfedd, finhakket
- 13. 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet (valgfritt)
- 14. Sitronbåter, til servering
- 15. 1 spiseskje paprika
- 16. 1 spiseskje grovt salt
- 17. 2 teskjeer sitronpepper
- 18. 2 teskjeer lyst brunt sukker
- 19. 1 teskje granulat hvitløk
- 20. 1 teskje tørket hel estragon
- 21. 1 teskje tørket hel basilikum
Fremgangsmåte
- 11. Dekk et stekebrett med bakepapir eller voksark. Strø begge sider av laksen med rub, omtrent 3/4 teskje per stykke. Gni krydderne inn i laksen. Plasser to laksefileter på siden, med skinnsiden mot hverandre, på det forberedte stekebrettet. Gjenta med resten av laksen, og sett den i kjøleskapet, uten å dekke til, i minst 2 timer og opptil 12 timer. Varm opp ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). I mellomtiden, forbered et isvannbad. Kok opp en middels stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett gulrøtter og kok i 1 minutt. Bruk en hullsleiv for å overføre dem til isvannbadet. I en separat liten kjele, legg potetene. Dekk med vann og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til de er møre, ca. 10 minutter. Bruk en hullsleiv for å overføre dem til isvannbadet. Når grønnsakene er avkjølt, sil av vannet og sett til side. Overfør lakseparene, med skinnsiden mot hverandre, til midten av en sedertreplate. I en middels stor bolle, bland gulrøtter, poteter, pepper og sopp. Tilsett 2 teskjeer sitronsaft, olje, salt, pepper, persille og hvitløk. Vend godt sammen. Fordel grønnsakene rundt laksen på sedertreplaten. Dryss over saften av 1/3 av en sitron. Sett platen i ovnen. Stek i 8 minutter. Ta ut av ovnen. Vend fisken og sett den tilbake i ovnen. Stek til laksen har en indre temperatur på 49 grader Celsius (120 grader Fahrenheit), ytterligere 6 til 8 minutter. Ta ut av ovnen. Server direkte på platen, eller overfør til tallerkener. Pensle med smør, hvis ønskelig. Pynt med sitronskiver.
- 22. I en food processor, bland paprika, salt, sitronpepper, sukker, hvitløk, estr