Sikterte laks på sedertrespyd

Sikterte laks på sedertrespyd

Lær hvordan du lager perfekt cedar plank roasted salmon. En enkel og smakfull oppskrift som passer til alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 (4-ounce) midtskårne laksefileter med skinn (tykkelse 3/4 til 1 tomme)
  • 2. 1 spiseskje Cedar Salmon Tørrkrydder, oppskrift følger
  • 3. 2 mellomstore gulrøtter, skrelte, delt i to på langs, og kuttet i fire biter på tvers
  • 4. 2 mellomstore røde poteter, vasket og delt i fire
  • 5. 1 mellomstor rød paprika, frøet, renset for ånder og kuttet i 1 x 4-tommers biter
  • 6. 4 hvite sjampinjonger, renset og trimmet
  • 7. 2 teskjeer sitronsaft, pluss saften av 1/3 sitron til å drysse over laksen
  • 8. 2 teskjeer olivenolje
  • 9. 1 teskje grovt salt
  • 10. 1/2 teskje nykvernet pepper
  • 11. 1/2 teskje hakket flatbladpersille
  • 12. 2 mellomstore hvitløksfedd, finhakket
  • 13. 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet (valgfritt)
  • 14. Sitronbåter, til servering
  • 15. 1 spiseskje paprika
  • 16. 1 spiseskje grovt salt
  • 17. 2 teskjeer sitronpepper
  • 18. 2 teskjeer lyst brunt sukker
  • 19. 1 teskje granulat hvitløk
  • 20. 1 teskje tørket hel estragon
  • 21. 1 teskje tørket hel basilikum

Fremgangsmåte

  1. 11. Dekk et stekebrett med bakepapir eller voksark. Strø begge sider av laksen med rub, omtrent 3/4 teskje per stykke. Gni krydderne inn i laksen. Plasser to laksefileter på siden, med skinnsiden mot hverandre, på det forberedte stekebrettet. Gjenta med resten av laksen, og sett den i kjøleskapet, uten å dekke til, i minst 2 timer og opptil 12 timer. Varm opp ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). I mellomtiden, forbered et isvannbad. Kok opp en middels stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett gulrøtter og kok i 1 minutt. Bruk en hullsleiv for å overføre dem til isvannbadet. I en separat liten kjele, legg potetene. Dekk med vann og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til de er møre, ca. 10 minutter. Bruk en hullsleiv for å overføre dem til isvannbadet. Når grønnsakene er avkjølt, sil av vannet og sett til side. Overfør lakseparene, med skinnsiden mot hverandre, til midten av en sedertreplate. I en middels stor bolle, bland gulrøtter, poteter, pepper og sopp. Tilsett 2 teskjeer sitronsaft, olje, salt, pepper, persille og hvitløk. Vend godt sammen. Fordel grønnsakene rundt laksen på sedertreplaten. Dryss over saften av 1/3 av en sitron. Sett platen i ovnen. Stek i 8 minutter. Ta ut av ovnen. Vend fisken og sett den tilbake i ovnen. Stek til laksen har en indre temperatur på 49 grader Celsius (120 grader Fahrenheit), ytterligere 6 til 8 minutter. Ta ut av ovnen. Server direkte på platen, eller overfør til tallerkener. Pensle med smør, hvis ønskelig. Pynt med sitronskiver.
  2. 22. I en food processor, bland paprika, salt, sitronpepper, sukker, hvitløk, estr