Hello Fresh Mobile Banner
Potet- og portobellagratin

Potet- og portobellagratin

oppskrift på potatoporobello gratin - en kremet ovnsrett med poteter og portobello-sopp. perfekt som forrett eller smårett, ferdig på under en time.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 5 eller 6 Yukon Gold-poteter, skrellet
  • 2 eller 3 Portobello-soppkapsler, tynne skiver
  • 1 kopp revet hard ost, som Parmesan eller Asiago
  • 3/4 kopp halvhav, eller fløteblanding
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader og smør en 23 x 33 cm ildfast form, og sett til side.
  2. 2Bruk en mandolin, V-skjærer eller skjæretilbehøret på en food processor, og skjær potetene i omtrent 3 mm tykke skiver. (Hvis du ikke vil skjære alle potetene på én gang, kan du skjære dem én etter én og bygge gratengen underveis.)
  3. 3Lag det første laget ved å legge skivene i overlappende rader. Når det første laget er lagt, krydre lett med salt og pepper, og fordel deretter soppskiver og et par spiseskjeer ost over. (Ikke overdriv på disse lagene, hvis du lager en barriere mellom de tilstøtende potetlagene, vil ikke gratengen sette seg.)
  4. 4Fortsett å bygge lag til du går tom for poteter eller ikke har mer plass, men husk å spare 1/2 kopp av osten til toppen.
  5. 5Hell 2/3 kopp av fløte- og melkeblandingen over gratengen, og bruk begge hender til å spre og presse ned for å få ut luft mellom lagene. Tilsett resten av væsken bare hvis fløte- og melkeblandingen ikke når opp til overflaten når du presser ned.
  6. 6Strø osten over gratengen, dekk løst med folie, og sett midt i ovnen i 1 time.
  7. 7Sjekk om den er ferdig ved å stikke spissen av en liten kniv rett inn i gratengen. Hvis den glir lett gjennom, fjern folien, sett tilbake i ovnen, og skru på grillelementet bare så lenge det er nødvendig for å få toppen til å bli gyllenbrun.
  8. 8Ta ut gratengen, og la den hvile ved romtemperatur i 15 til 20 minutter før servering.