
Falske pannekaker
Lær hvordan du lager ekte og deilige crepes med vår enkle oppskrift. Perfekt til frokost, dessert eller som snacks. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp sjokolade- og hasselnøttspredning
- 2. Fire 20 cm hvetetortillas, romtempererte
- 3. 1/2 stykke saltet smør
- 4. 1 1/3 kopper mini-marshmallows
- 5. 1/2 kopp finhakkede hasselnøtter, eller pistasjnøtter, eller pekannøtter
- 6. Skivede bananer, til servering, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Fordel sjokolade- og hasselnøttspredningen på tortillalefsene og jevnt over halve overflaten av hver.
- 3På en takke eller i en stor stekepanne over middels varme, smelt 2 spiseskjeer smør til det bobler. Legg 1 eller 2 tortillalefser, med spreidesiden opp, i pannen. Fordel 1/3 kopp marshmallows i et jevnt, enkelt lag over sjokoladepålegget på hver lefse. Kok til tortillalefsene bobler i pannen og blir lett gyldenbrune på undersiden.
- 4Bruk en slikkepott, og brett raskt den ubeskyttede halvdelen av lefsa over marshmallows, slik at det dannes en halvsirkel. Press forsiktig på toppen av lefsa for å forsegle. Når marshmallows er lett smeltet og svampete, snu crepen og la den stå i pannen til undersiden er akkurat varm; ikke overkok.
- 5Overfør crepene til et skjærebrett og la dem stå i 1 minutt. Gjenta med resten av smøret, tortillalefsene og marshmallows.
- 6For å servere, legg hakkede hasselnøtter på en tallerken. Kutt crepene i to på tvers, og trykk deretter den kuttede siden og de runde kantene inn i nøttene for å få dem til å feste. Strø ekstra nøtter over toppen og server umiddelbart, gjerne pyntet med bananskiver, hvis ønskelig.