Svært langsomstekt svinebog med sprø svor og hvitløkspoteter

Svært langsomstekt svinebog med sprø svor og hvitløkspoteter

en smakfull oppskrift på langstekt svinenakke med sprø svor og hvitløkspoteter, perfekt for helgekosen. enkel å lage og garantert suksess.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 teskjeer fennikelfrø
  • 2. 1/2 teskje hele svarte pepperkorn
  • 3. Kosher-salt
  • 4. Én 4 1/2 pund benfri svinebog
  • 5. 4 til 5 store Yukon Gold-poteter, skrelt og delt i store biter
  • 6. 5 fedd hvitløk, uten skrell
  • 7. 6 til 8 mellomstore hele sjalottløk eller 1 stor løk delt i 6 båter
  • 8. 3 gulrøtter, delt i store biter
  • 9. 2 store pærer, delt i kvarter
  • 10. 1 stor spiseskje allsidig mel
  • 11. 3/4 kopp hvitvin, valgfritt
  • 12. 1 kopp god kvalitet kyllingkraft
  • 13. Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 160 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
  2. 22. Kvern fennikelfrø, pepperkorn og salt i en krydderkvern. Plasser svineknoken i en stekepanne og kutt svoren i kryss. Gni krydderblandingen inn i kjøttet og sett det i ovnen i 4 timer.
  3. 33. Fordel potetene rundt og under kjøttet, og sett det tilbake i ovnen i 1 time.
  4. 44. Nå tilsetter du hvitløk, sjalottløk og gulrøtter rundt svinekjøttet. Hvis stekepannen ikke er stor nok til alle grønnsakene, kan du bruke en separat stekepanne. Kok i 30 minutter, og tilsett deretter pærene. De trenger ikke mye koketid og vil gå i oppløsning hvis de kokes for lenge. Kok i ytterligere 30 minutter.
  5. 55. Når kjøttet er mørt og kan deles med en gaffel, tar du det ut og lar det hvile sammen med grønnsakene. Dette gir kjøttet tid til å hvile og bli mer mørt. Hvis svoren ikke er sprø, kan du sette den under grillen i noen minutter til den er skikkelig sprø og crunchy.
  6. 66. For å lage sausen, heller du av alt unntatt 1 spiseskje fett fra stekepannen. Rør inn mel i stekepannen, tilsett vin, og sett pannen på en middels høy varme. Kok til vinen er redusert til halvparten. Hvis du ikke bruker vin, gjør du dette med kraften. Tilsett deretter kraften og skrap opp eventuelle kjøtt- og grønnsaksbiter fra bunnen av pannen. Smak til og tilsett krydder om nødvendig.
  7. 77. Hvis sausen er for tynn, lag en jevning i en liten bolle med 1 ss mel og 1 ss fett. Hell litt av den varme sausen i bollen og rør godt. Tilsett dette i den varme kraften under konstant omrøring, og kok opp. Sausen vil tykne litt.
  8. 88. Hvis sausen er for tykk, kan du bare tilsette litt mer kraft. Server kjøttet og grønnsakene med