Fylte sommergresskarbåter

Fylte sommergresskarbåter

oppskriften på fylte sommer squash båter er perfekt for en lett og smakfull sommermiddag. enkel å lage og full av smak, ideell for sommer sesongen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1. 4 store gule squash (av typen straight-neck)
  • 2. 1 spiseskje olivenolje, pluss litt til å dryppe over
  • 3. 2 italienske kalkunpølser, uten skinn (ca. 225 gram)
  • 4. 1/2 liten rød løk, finhakket
  • 5. 1 pint druetomater, delt i to
  • 6. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 7. 1/3 kopp panko-rasp
  • 8. 1/4 kopp Parmesanost
  • 9. 2 spiseskjeer hakket fersk persille

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 22. Legg squashen i en stekepanne med 30 cm høye kanter, dekk delvis med vann og kok opp. Skru ned varmen, dekk med lokk og kok til den er nesten sprø, ca. 8 minutter. Sett squashen til side for å avkjøle.
  3. 33. Hell av vannet fra stekepannen, tørk den ren og sett den over middels høy varme. Tilsett oljen, og når den er varm, rør inn kalkunpølsen. Kok, mens du rører, til den er nesten gjennomstekt, ca. 4 minutter. Rør inn løken og kok til den er myk, ca. 4 minutter til. Tilsett tomatene, krydre med en stor klype salt og pepper, og kok til tomatene begynner å brytes ned, 1 minutt til. Sett til side for å avkjøle.
  4. 44. Mens blandingen avkjøles, trim endene på squashen, del den i to på langs, og skrap ut frøene med en skje, slik at du får en båttilformet form. Hakk opp midten og bland med pølsefyllet.
  5. 55. Fyll squashskålene med blandingen, og form dem høyt. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Bland sammen panko, parmesan og hakket persille i en liten bolle, og strø det over de fylte squashene. Drypp over litt olivenolje og stek til de er gyldne på toppen, ca. 25 minutter.