
Kylling og nudler
Lær hvordan du lager en deilig kylling og nudler rett. Enkel oppskrift, perfekt for travle hverdager. Perfekt som hovedrett for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Én 2- til 3-punds kyllingfryer, delt opp
- 2 gulrøtter, hakket
- 2 selleristilker, hakket
- 1/2 middels løk, hakket
- 1 teskje salt
- 1/4 teskje svart pepper
- 1/2 teskje tørket timian
- 1/4 teskje gurkemeie
- 450 gram frosne hjemmelagde eggnudler (for eksempel Reames)
- 3 spiseskjeer allsidig mel
- En skvett halv-og-halv, valgfritt
- 2 teskjeer finhakket frisk persille
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Start med å legge kyllingen i en kjele og dekke den med vann. Kok opp vannet, og skru deretter ned varmen til lav. La det småkoke i 45 minutter. Ta kyllingen ut av kjelen. Sett kyllingen til side for å avkjøle litt.
- 3Riv kyllingen med to gafler, og husk å beholde bena. Legg bena tilbake i kjelen og kok i 20 minutter. Ta bena ut av kjelen og kast dem.
- 4Tilsett den revne kyllingen, gulrøtter, selleri og løk i kjelen. Deretter tilsetter du salt, pepper, timian og gurkemeie. La blandingen småkoke forsiktig, og skru deretter ned varmen og la det småkoke i 10 minutter. Rør inn nudlene; ingen grunn til å tine dem først!
- 5Til slutt blander du melet med 1/2 kopp vann til en jevn røre. Rør inn melblandingen, en skvett med halv og halv (hvis du liker det slik), og finhakket persille i kjelen. La det småkoke til nudlene er møre, ca. 15 minutter, og smak til med mer salt om nødvendig på slutten. Suppen skal være tykk og gryteaktig, og kjøkkenet ditt skal lukte som hjemme.