Hello Fresh Mobile Banner
En moderne versjon av en gammel paella: Safranris med kylling, reker, bønner og snegler

En moderne versjon av en gammel paella: Safranris med kylling, reker, bønner og snegler

oppskrift på en moderne vri av den gamle spanske paellaen med safranris, kylling, reker, bønner og snegler. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 pund mediumstore reker (ca. 12 stk)
  • Salt
  • 1/2 teskje nykvernet grovkornet svart pepper
  • 1 spiseskje spansk ekstra jomfroliv olje
  • 2 store kyllinglår, benfrie, hver delt i fire
  • 2 unser chorizo, skivet i tynne skiver
  • 2 store sjalottløk, hakket
  • 3 mellomstore hvitløksfedd, hakket
  • 2 unser grønne bønner, kuttet i 1/2-tommers biter
  • 1 kopp spansk kortkornet ris (eller bruk italiensk kortkornet ris)
  • 1/2 kopp finhakket fersk persille
  • 2 kopper kraftig kyllingkraft
  • 1/2 teskje safrantråder
  • 1 teskje søt spansk paprika
  • 12 store hermetiske snegler
  • 1 stor rød paprika, ristet, skrelt og frøet (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Smørflyg hver reke ved å skjære langs ryggen, gjennom skallet, for å fjerne den svarte åren. Skyll, og del deretter hver reke opp slik at den åpnes bredt, med skallet på. Strø over salt og nykvernet svart pepper. Sett til side i 30 minutter. I en stor, tykk panne med tett lokk – helst en stor wok – varm opp olivenoljen over middels høy varme. Krydre kyllinglårene godt med salt og pepper, og legg dem i den varme oljen med skinnsiden ned. Kok i 2 minutter, eller til skinnet begynner å bli brunt. Tilsett chorizo-skivene, og vend dem sammen med kyllingen. Kok i 1 minutt. Tilsett sjalottløk, hvitløk og grønne bønner. Bland godt. Tilsett ris og halvparten av persillen, og rør for å dekke risen grundig med olje. Hell i kyllingkraften, safran og paprika. Rør godt. La blandingen koke opp, skru ned varmen, dekk til og la det småkoke i 15 minutter. Løft av lokket, plasser rekene i den øverste delen av risen, og strø sneglen rundt rekene. Hvis du bruker paprika, kutt den i 8 striper og legg dem i risen i et dekorativt mønster. Dekk til, og kok i ytterligere 10 minutter, eller til nesten all væsken er absorbert og risen er ferdig kokt. Server direkte fra kjele, og strø over resten av persillen før servering.