
Chipotle- og plommet BBQ-svine ribber
Lær hvordan du lager saftige chipotleplum bbq svineribbe med en perfekt balanse av krydder og fruktige smaker. En enkel oppskrift for grillsesongen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1 teskje instantkaffe
- 3/4 kopp plommesaus
- 1/2 kopp ferskpresset appelsinjuice
- 2 spiseskjeer finhakket chipotle i adobo med saus
- 2 spiseskjeer brunt sukker
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1,1 kilo svineribbe
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3Bland ¼ kopp varmt vann med instantkaffe og rør for å løse opp. Når det er løst opp, bland det med plommesausen, appelsinjuicen, chipotlesausen og brunt sukker i en liten kjele over middels varme. Kok opp sausen og skru ned varmen. La den småkoke til den er litt tykkere, ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
- 4Gni begge sider av ribbeina med sausen, og spar 2/3 kopp til å pensle med. Legg ribbeina, med kjøttsiden opp, i ett lag på en bakeplate dekket med aluminiumsfolie. Dekk godt med folie og stek ribbeina i 1 time. Fjern folien (fra toppen), pensle med den resterende BBQ-saften og stek ribbeina i ytterligere 1 time.
- 5La de kokte ribbeina hvile i 10 til 15 minutter før du skjærer dem opp og serverer.